Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 31. oktober 2008 kl 20.45 Seks fot under

Spente forhold

David (Michael C. Hall) og Ruth (Frances Conroy) har begge problemer i kveldens episode. Foto: Warnerbros.
David (Michael C. Hall) og Ruth (Frances Conroy) har begge problemer i kveldens episode. Foto: Warnerbros.
Det gnisser i de fleste forhold i kveldens episode av Seks fot under, enten det gjelder ekteskap, kjærlighetsforhold, affærer, forelskelser eller tilfeldige møter.

Til tross for at Joe ser ut til å ha tilgitt Brendas utroskap, er det fortsatt en spent stemning mellom dem. Bedre blir det ikke når hun fortsetter å møte Nate på dagtid, helt til Joe overraskende kommer tidlig hjem…

Samtidig gjør Claire sitt beste for å ha en lidenskapelig natt med venninnen Edie. Men den romantiske stemningen hjelper ikke, og de sterke følelsene til tross: Claire er rett og slett ikke lesbisk.

Frederico innser at han har gjort en tabbe når han våkner opp etter en het natt med Sophia, mens hun ber ham dra hjem til kona Vanessa. Men Vanessa har ikke lyst til å tilgi, og velger heller å konfrontere Sophia med affæren hun har hatt med hennes mann.

Mens Keith lar seg forføre av Celeste, har en ensom David sex med Sarge, mannen han og Keith hadde sin første trekant med. Det hele utvikler seg til å bli en pinlig affære, David er nemlig livredd for å være alene… Kan Keith komme hjem igjen?

Ruth forsøker å overtale George til å bli med henne i kirken, men han hevder at han har mye å gjøre og heller vil bli hjemme. Derfor blir hun veldig overrasket når hun kommer hjem og finner ham i dyp samtale med en lettkledd Anita. Det er bare en av dråpene som gjør at begeret snart flyter over for Ruth.

Om serien
"Seks fot under" handler om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Nå er Lisa død, og Nate må starte på nytt.

Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker. "Seks fot under" er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av "Sopranos", "Krigens brorskap" og "Sex og singelliv". Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". "Seks fot under" har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Six Feet Under (sesong 4)
Episodetittel: Coming and Going
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Matthew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher), Rachel Griffiths (Brenda Chenowitz).
Presseansvarlig: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53