Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. mai 2005 kl 19.55 Pakket og klart

Sri Lanka, Monaco og til hest i Norge

Anders Rosén besøker elefantbarnehjemmet Pinnewala i Sri Lanka. (Foto: Anders Hellström/SVT)
Anders Rosén besøker elefantbarnehjemmet Pinnewala i Sri Lanka. (Foto: Anders Hellström/SVT)
Kveldens episode er en blanding av eksotisk varme, luksus og bitende vinter.

Sri Lanka står på charterturistenes liste, og Anders Rosén guider seerne rundt i det nygamle turistlandet. For bare 20 øre reiser han med buss til badestedet Bentota og så videre med tog inn i landet til de svimlende vakre te-terrasseavlingene. I elefantreservatet Pinnewala møter han elefanten Shama som lever videre til tross for at hun har tråkket på en landmine. Til slutt drar Anders tilbake til kysten ved Det indiske hav for å slippe ut havskilpadder som bare er tre dager gamle.

Henrik Olsson fortsetter sin vandring i eksklusive Monaco, som han begynte på i forrige program. Men hvor i Monaco bor Kajsa Bergkvist og alle de andre kjente idrettstjernene? Henrik oppsøker en idrettsagent for å oppleve det lille ekstra når man er svensk turist i Monaco.

Tinna Edlund oppholder seg i Norge, og hun tar en ridetur på islandshesten Geislir en vinterdag i området rundt Teveldalen. Det biter i kinnene, og veien er kantet med historie helt fra 1000-tallet, da pilegrimer styrte sine skritt mot Trondheim.

Om serien
I åtte programmer blir vi med forskjellige svenske guider rundt i verden. Reisemålene varierer fra iskald vinter i nord til tropisk sommer i sør. Guidene legger også vekt på å oppsøke lite kjente steder, og gir tips om severdigheter og aktiviteter på stedene de oppsøker.

Svensk dokumentar (2003)
Originaltittel: "Packat & klart"
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78