Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 9. februar 2001 kl 23.20 Zoas dukketeater

Zoas dukketeater (t)

NRK2 fredag 9. februar kl 23.20
Zoas dukketeater

Teater som terapi

Hun bruker ikke dukkene sine bare for underholdningens skyld, skuepilleren Zoa Mesa, som driver dukketeater i Nicaragua. Mange av tilskuerne er hjemløse flyktninger, sexmisbrukte barn eller barneprostituerte. For dem blir forestillingen også en slags form for terapi med dukkene som viser følelser, blant annet med gråt.

Zoa mener at hvert eneste barn her i verden har krav på litt lykke her i livet, særlig fordi det ifølge skuespilleren er en måte å overleve på. I kveldens finske dokumentar følger vi henne og dukketeateret på landeveien i Nicaragua der hun turnerer med en liten lastebil.

Vi er blant annet vitne til hennes møte med publikum og får ellers se hvordan hun gjennom kontakten med publikum finner temaer til nye forestillinger.

NRK2 fredag kl 23.20

Finsk produksjon fra YLE 1
Regi: Pertti Pesonen
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no

Bilde
Hun bruker ikke dukkene sine bare for underholdningens skyld, skuespilleren Zoa Mesa. Gjennom sine dukketeaterforestillinger i Nicaragua bruker hun også dukkene som en slags terapi overfor tilskuerne som ofte er hjemløse, barneprostituerte eller sexmisbrukte.