Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. august 2009 kl 22.15 The Street

Kaos på hjemmebane

Søstrene Cath (Lorraine Ashbourne) og Jan (Gina McKee) har et nært og godt forhold, helt til sønnene havner i trøbbel, og den ene gutten tar på seg skylden for noe den andre har gjort. (Foto: BBC)
Søstrene Cath (Lorraine Ashbourne) og Jan (Gina McKee) har et nært og godt forhold, helt til sønnene havner i trøbbel, og den ene gutten tar på seg skylden for noe den andre har gjort. (Foto: BBC)
Cath Hanley forsøker å slutte å røyke, samtidig som hun må oppdra tre barn alene mens mannen er i fengsel siktet for narkotikahandel. Det hele topper seg da sønnen Ian blir arrestert for å ha drept en taxisjåfør.

Ian og fetteren Gary Parr er ute på byen. De tar taxi sammen, men i bilen blir Gary syk, og sjåføren blir aggressiv. Gary slår sjåførens hode i bildøren, og tar livet av mannen.

Det er altså ikke Ian som dreper taxisjaåføren, men han er villig til å ta på seg skylden slik at Gary kan dra i marinen som planlagt. Cath er sjokkert, og hun kommer etter hvert i konflikt med si søster Jan, Garys mor, som på sin side prøver å beskytte sønnen.

Om serien
Den britiske tv-serien The Street følger livet og lidenskapene bak dørene i Bold Street i Manchester. Vi møter en trebarnsmor som kjeder livet av seg, og elskeren hennes som forvandler seg til å bli hennes verste fiende. Vi stifter også bekjentskap med en desillusjonert mann som oppdager at han likevel betyr noe for familie og venner. Et uventet vennskap snur opp ned på en drosjesjåførs liv, og to søstre finner tilbake til hverandre idet ekteskapet til den ene går i knas.

Serien er skrevet av anerkjente Jimmy McGovern, og har vunnet flere prestisjefylte priser for skuespill og regi.


Britisk dramaserie i seks deler (2006)
Produsent: Granada
Originaltittel: The Street
Kveldens episode: Taxi
I rollene: Lorraine Ashbourne, Gina McKee, Matt Smith, Kieran Bew, Timothy Spall, Ger Ryan og Kim Thomson
Pressekontakt: Mette K. Skjong , tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900