Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. november 2009 kl 22.30 Migrapolis: Kleopatras døtre

Migrapolis med ny miks

Daniel Ruazol, ny programleder, er født og oppvokst i Oslo, men har mor fra Filippinene og far fra Punjab. En verdensborger, sier han om seg selv. (Foto: Dang Trinh / NRK)
Daniel Ruazol, ny programleder, er født og oppvokst i Oslo, men har mor fra Filippinene og far fra Punjab. En verdensborger, sier han om seg selv. (Foto: Dang Trinh / NRK)
Azka Baig og Daniel Ruazol er to helt nye ansikter i høst, mens Noman Mubashir gjør "come back" som programleder i Migrapolis. Sammen med kollegene sine er de i gang med å lage det ukentlige programmet som handler om relasjoner mellom mennesker.

Hvordan takler vi sorg? Ler vi av det samme? Hvordan skal vi oppdra barna våre? Migrapolis tar opp disse temaene med et flerkulturelt blikk.

I kveld skal det handle om skjønnhet. Det som er pent for noen, er kanskje stygt for andre. Skjønnhetsidealene forandrer seg ikke bare over tid, de er også ulike avhengig av kulturen vi vokser opp i.

Den vakre bruden
Aneela Liaquat Ali skal i bryllup og forbereder seg med å fjerne hår på underarmene i en skjønnhetssalong. Bruden, Noreen Sohail, går enda lenger og bleker huden i ansiktet. Det er populært for gifteklare kvinner med pakistansk bakgrunn. Aneela forklarer det slik: I Vesten vil man gjerne være brun, i Asia vil man være lys. Bollywoodstjerner er gjerne sminket hvite, selv om det kan være skadelig for huden.

Velfødd og vakker
Issaka Sawadogo er skuespiller, bosatt i Oslo. Han rister på hodet over det syltynne skjønnhetsidealet i Norge og Vesten generelt. I landet han vokste opp, Burkina Faso, er det viktig å ha kjøtt på beina. Hvis en mann ser en tynn kvinne, vil han lure på om hun er riktig frisk. For afrikanske menn er det kraftige kvinner som er ettertraktet, sier han. Kona hans, Flora Ilboudo, er helt enig. Selv ønsket hun seg en høy, sterk og pen mann. Og det synes hun at hun har fått. I hvert fall er han veldig sjarmerende.

Den indre skjønnheten
Å stille sin egen kropp på utstilling er ganske modig. Bassima Sab Moen i Kristiansand er en av 15 som forteller om sitt forhold til kroppen på en utstilling ved Vest-Agder Museum. Da hun bodde i Libanon, tenkte hun ikke på hvordan hun så ut. Men etter at hun fikk to barn i Norge, forandret kroppen seg, og hun ble mer kroppsbevisst. Flest komplimenter får hun for øynene sine, og det er også de hun selv er aller mest fornøyd med.
- Det er det indre som er essensen av personligheten, sier Bassima. Kroppen er bare en del av deg.


Egenproduksjon: Østlandssendingen.
Programledere i kveld: Daniel Ruazol, Edin Babic og Rajan Chelliah
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no

LENKER
  • Hjemmeside