Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. mai 2003 kl 20.25 Absolutt norsk

Rune rocker videre

Rune Larsen er tilbake med en ny runde av
Rune Larsen er tilbake med en ny runde av "Absolutt norsk". (Foto: Scanpix)
Det er nok en gang klart for en runde med reinspikka norsk musikk. I fem programmer lar Rune Larsen oss møte en rekke av landets mest populære artister – og noen ukjente. Til slutt kommer det et program med høydepunkter fra serien.

Den blide bergenseren lover velkjente hovedgjester, spennende nykommere, et humorinnslag og en sekvens med konkurransen Noteknekk der det blir enkelte overraskelser, både blant valget av gjester og hva de kommer til å gjøre.

- Vi følte at siden serien heter "Absolutt norsk", var det behov for å få noen utenforståendes perspektiv på hva det egentlig betyr. Derfor har vi invitert Radio Yalla, forteller Rune Larsen.

Som vanlig har han fått med seg Jan Eggum og Atle Halstensen som musikalske støttespillere. I tillegg kommer sanggruppen Nardus tilbake.

Redaksjonen tar utgangspunkt i Jan Eggums popleksikon ved valg av gjester, mens programlederen også understreker hvor viktig det er å få hentet spennende, unge talenter frem i lyset.

Første program
Her blir det et møte mellom gullstrupen Sissel Kyrkjebø og visekongen Lillebjørn Nilsen. Sissel ønsket også å ha med gruppen Proffene som hun spilte inn en sang sammen med i fjor. Gruppen er fra Bergen og medlemmene er psykisk utviklingshemmet.

Den unge, lovende artisten som kaller seg Orbo, blir også presentert i programmet i kveld.

- Det er kulturpolitisk viktig at unge norske talenter får vise seg fram. Den anglo-amerikanske musikken er i ferd med å ta kvelertak på det som er norsk, sier Larsen.

Talentspeider
Rune Larsen har selv lang fartstid i norsk pop. Han debuterte på plate og tv allerede i 1964 og har siden vært aktiv i musikkbransjen. Han har vært programleder for de populære tv-programmene "Lollipop" og "Casablanca". Han har også vært våpendrager for flere kjente norske artister og entertainere, som Sissel Kyrkjebø, Karoline Krüger og suksesstrioen Kvinner på randen som første gang ble presentert for hele landet gjennom programserien "Larsen spesial".

Siden forrige runde av "Absolutt norsk" har Rune Larsen blant annet holdt en rekke foredrag for næringslivet. Han fokuserer på verbal og non-verbal kommunikasjon. Han mener det er liten forskjell på det å stå på scenen og det å skulle holde en tale foran et publikum i næringslivet.

Egenprodusert underholdningsprogram, NRK Hordaland
Programleder: Rune Larsen
Kontaktperson: Bård Ose, 99526796
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364