Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. desember 2000 kl 21.20 Inspektør Morses siste sak

Inspektør Morses siste sak (t)


NRK1 fredag 29. desember kl 22.10
Detektimen: Inspektør Morses siste sak

Vemodig farvel med populær tv-helt

I kveld er det tid for det siste, ugjenkallelige farvel med en av tv-historiens mest populære detektivhelter. Filmen etter Colin Dexters siste roman, \"The Remorseful Day\", er den 33. i rekken og markerer slutten på en av britisk fjernsyns aller største suksesser.

Tv-filmene om den tenksomme og musikkelskende politiinspektør Endeavour Morse (John Thaw) er fulgt av 750 millioner seere i over 200 land. I hjemlandet har seertallene ligget på over 16 millioner. Serien er også bejublet av kritikerne og er grossist på tv-priser både i inn- og utland. Siden 1992 har NRK vist samtlige av de 32 filmene som er laget i serien.

Inspektør Morse er en mild og romantisk, om enn til tider litt trettekjær fyr. Han har en forkjærlighet for kraftig øl, vriene kryssord og klassisk musikk. Dessuten er han svak for damene og litt av en pyse når det gjelder lik.

Uoppklart drap
I den avsluttende episoden dreier det seg om et mord som skjedde for et år siden. Da ble en kvinne ved navn Yvonne funnet mishandlet til døde, naken og bundet til sengen. Morse ledet etterforskningen, men hans lunefulle sjef tok ham plutselig av saken, og drapet ble aldri oppklart.

Nå fatter politiet ny interesse for saken på grunn av et anonymt brev. Her blir det kastet mistanke på en lokal småkjeltring som nylig er sluppet ut av fengslet. Dette skjer mens Morse er sykemeldt, og hans tidligere assistent, Lewis (Kevin Whately), får i oppdrag å følge det nye sporet.

Når den intetanende Morse kommer tilbake på jobb, får han vite at Lewis er satt på saken. Men om han klarer å overlate til Lewis å greie brasene, er et åpent spørsmål...

NRK1 fredag kl 22.10

Britisk film fra 2000
Originaltittel: Inspector Morse: The Remorseful Day
Regi: Jack Gold
Produsert av Carlton International
I rollene bl.a. John Thaw, Kevin Whately, James Grout, Clare Holman og Jesse Birdsall
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)
\"Inspektør Morse\" på internett:
http://www.inspectormorse.co.uk/ (offisiell hjemmeside)
http://www.inspector-morse.nl/ (uoffisiell side, anbefalt av Colin Dexter)

Bilder
1. - 2. Politiinspektør Morse (John Thaw) er en av de mest populære detektivene i tv-historien. I kveld møter vi ham for siste gang. (Foto: Carlton)

3. Inspektør Morse (John Thaw) og Lewis (Kevin Whately). (Foto: Carlton)