Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 19. desember 2006 kl 20.55 En naturlig helaften

En gavepakke fra NRK Natur

Programleder Kari Toft sammen med Helge Søfteland. De skal geleide seerne gjennom tv-kvelden på NRK (Foto: NRK)
Programleder Kari Toft sammen med Helge Søfteland. De skal geleide seerne gjennom tv-kvelden på NRK (Foto: NRK)
Gled dere naturelskere! Også i år blir det førjulsgave fra naturredaksjonen: et fire timers sammenhengende naturprogram på NRK1 og NRK2.

Første sending blir på NRK1 fra kl 19.30 til kl 20.55, så overtar NRK2 med sending til kl 23.50.

Ut i naturen-redaksjonen gjentar fjorårets suksess med en naturlig helaften. På NRK1 kan seerne glede seg til møter med både nye og gamle helter som Lars Monsen, Bård Tufte Johansen, Cecilie Skog og Arne Nævra som besøker bjørnefamilien i Pasvik. Det blir intervju med jentene som dykker med blåhval og kåring av årets seervideo.

NRK2 byr på fantastiske bilder og storslagen natur. Der kan seerne også få med seg filmen om blåhvalene i sin helhet. Det blir gjensyn med mange av de flotte naturopplevelsene Ut i naturen har vist det siste året, og ikke minst gjensyn med tv-legendene Sverre M. Fjelstad og Per Hafslund.

I år er det den vakre og dramatiske naturen i Lofoten som er rammen for denne helt spesielle naturkvelden. Programlederne Kari Toft og Helge Søfteland kunne ikke funnet et landskap med større variasjon enn nettopp Lofoten. Og på denne helaftenen skal de høyt og lavt, til hest og til vanns. De viser fram denne berømte delen av Norge både i fargerik sommerdrakt og i mer dramatisk førvinter-stemning.

Besøk hos Monsen
Men det er ikke bare naturen i Lofoten som skal få naturelskere til å sitte stille foran skjermen i så mange timer denne desemberkvelden. Her har nemlig hele naturredaksjonen i radio og tv gått sammen i en kjempedugnad, og presenterer både nye opplevelser og gledelige gjensyn fra norsk natur. I løpet av de drøyt fire timene får vi de siste bildene fra Lars Monsens ekspedisjon på Nordkalotten, vi får historier fra Arne Nævras nærkontakt med bjørnefamilien i Pasvik og fjellklatreren Cecilie Skog prøver seg i Lofotveggen.

Dykke med blåhval
Kanskje er det noen helt spesielle dykk som blir kveldens mest minnerike opplevelse. Det blir nemlig premiere på en film hvor en far reiser ut på de sju hav sammen med døtrene sine for å dykke side om side med verdens største pattedyr. De dukker opp igjen i Lofoten, og forteller om sine opplevelser på og i havet, sammen med blant annet blåhvalen.

Bård Tufte Johansen skal forsøke det umulige: å fiske juletorsken med fluestang. I tillegg blir det gjensyn med mennesker og høydepunkter fra NRKs naturprogrammer når både Sverre M. Fjeldstad og Skalleknarpen dukker opp.

Hvem vinner?
Høydepunktet for mange blir likevel kåringen av årets beste seervideo. Her er premien en reise for to personer til Svalbard. Det samme får vinneren av radioens konkurranse om beste beskrivelse av hvordan naturen brukes. Hvem det blir, får vi vite i kveld. Her har både kringkastingssjefen og miljøvernministeren vært med juryen.

Mange naturelskere
Over 700.000 seere fulgte En naturlig helaften i fjor fra værharde Stad. Derfor mobiliserer naturredaksjonen troppene på nytt, for nok en gang å gi en førjulsgave til alle som elsker å se og oppleve norsk natur på tv-skjermen.

Program fra Naturredaksjonen, Program riks NRK Bergen
Programledere: Kari Toft, tlf: 91 13 88 81
Helge Søfteland, tlf: 95 03 88 33
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no