Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. november 2005 kl 19.55 Tinas mat

På Amcar-treff i Västerås

Pelle og Tina er på Amcar-treff i Västerås (Foto: Eva Rado/SVT)
Pelle og Tina er på Amcar-treff i Västerås (Foto: Eva Rado/SVT)
Tina og Pelle befinner seg blant buldrende V-8ere på Power Big Meet i Västerås. Husvognen til Tina står parkert i et hav av heftige biler på et av Europas største biltreff. Her blir det selvfølgelig amerikanskinspirert ribbe med Jacksonpoteter.

Til den krydrede ribben serveres en kald jordnøttsaus og en jorbærchutney på nyplukkede jordbær som Tina har skaffet fra et selvplukk.

Pelle tar pulsen på folk, biler og de spesielle omgivelsene som hører bilfesten til. Han besøker også en fotograf som har mat som motiv. Pelle finner ut hvilken rett som er vanskeligst å fotografere, og lærer seg noe om yrkets hemmeligheter og triks.

Om serien
Tina Nordström er et velkjent ansikt for de fleste. Etter denne sesongen har hun rukket å lage over 100 programmer. Siden den forrige sesongen av Tinas mat som ble sendt på SVT i 2003, har hun hatt nok å gjøre med å spille inn en ny matlagningsserie på engelsk som skal sendes i USA.

Tina har arbeidet hele året med produksjonen av høstens sesong, og når det siste programmet i denne serien sendes, er det på tide å tenke på neste prosjekt: Tina skal nemlig bli mamma for første gang i februar, og noe lenger strekker ikke Tinas planer for fremtiden seg.

Pelle Westman
Pelle er tidligere programleder og reporter på SVTs "Västnytt", og han har også vært programleder for båtmagasinet "Om bord" på SVT. Han synes det har vært morsomt å lage programmer med Tina. – Jeg er sulten hele tiden, og mat lager jeg i ett sett med tre sultne barn hjemme. Jeg elsker å lage mat, sier Pelle.

Matprogram fra SVT
Originaltittel: "Mat"
Programledere: Tina Nordström og Pelle Westman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78LENKER
  • Tinas oppskrifter