Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. januar 2012 kl 20.15 Ingen grenser

Bursdagsfeiring og omgangssyke


"Ingen grenser"-gjengen er i vakre Einunndalen. Men ekspedisjonen har møtt på et uventet problem. Flere av deltakerne har omgangssyke, og det tapper krefter når de nå skal ta seg videre mot Dovre.

Kenneth, Ingvill og Marianne må alle ta det rolig et par dager, og det betyr mye for framdriften. Men 20 dager tett på så mange mennesker tar også på psykisk. Anne Marie bestemmer seg for å gå en stund alene til tross for at hun vet at alle andre også sliter. Men etter hvert greier de å finne tilbake til den gode lagfølelsen. Og når de kommer fram til Dovre og krysser E6, kan de skimte Snøhetta i det fjerne. Endelig kan de se målet!

Kari fyller 31 år på dag 20 under ekspedisjonen. De andre greier å overraske henne med bursdagskake, laget av det de har samlet sammen av godsaker underveis. En regntung og trist morgen blir til en solfylt dag.

Samtidig forbereder Lars Monsen deltakerne på siste etappen. For det de nå har i vente kommer til å bli et sinnsykt slit: "Det er ingen av dere som noen gang har opplevd noe som ligner på det dere har foran dere nå".

Om serien
11 nordmenn med ulike former for fysisk funksjonsnedsettelse legger ut på en tur som virker umulig å gjennomføre. Uten noen ekspedisjonserfaring skal disse elleve deltakerne, med Lars Monsen som ekspedisjonsleder, forsere 400 kilometer med villmark.

Norsk dokumentarserie i seks deler (2011)
Produsert av Mastiff for NRK
Produsent: Håvard Jenssen Mastiff
Executive produsent: Åse Bendiksen Mastiff
Prosjektleder NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Silje Marie Lien , tlf: 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900