Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. januar 2002 kl 22.30 Litt av en luring

Mer galskap fra Joly

Dominic Joly fører mopeden. Paul er assistent.
Dominic Joly fører mopeden. Paul er assistent.
Den britiske komikeren Dominic Joly er på farten igjen, og med sine elleville triks, parykker og kostymer gjør han gatene i diverse hovedsteder utrygge for både kvinner og menn. Og publikum går fem på – uten å lee på et øyelokk.

Det er rundt ett år siden norske seere sist fikk oppleve Dominic Joly, den sentrale figuren i den britiske serien ”Trigger Happy”. Nå kan seerne igjen more seg sammen med den tidligere diplomaten, som ble oppdaget av Channel 4 og som raskt ble en publikumsyndling i England. I 2000 vant ”Trigger Happy” bronserosen i Montreux.

Dominic Joly har en egen evne til å lure folk, med enkle triks. Vi møter ham blant annet som tyv iført maske og med verktøyveske under armen. Han oppfører seg mistenkelig rett foran øynene på publikum, og ber dem til og med om assistanse, mens han serverer svært søkte forklaringer.

Snømann
En annen gang er Joly en ondskapsfull og ertesyk snømann som kaster snøballer etter forbipasserende. Når ”ofrene” snur seg, ser de ingen synder, bare en uskyldig fastfrosset figur. Enda verre blir det når folk stopper opp for å beundre den flotte snømannen; sjokket er stort når den plutselig blir levende.

Joly utgir seg også for å være profesjonell sportsinstruktør. Men han er fullstendig inkompetent, og flykter til slutt fra en særdeles forvirret elev.

Britisk produksjon
Originaltittel: Trigger Happy
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt:Anne Bekkevold (tlf. 23 04 89 56)

Bilde
Dominic Joly fører mopeden. Paul er assistent.