Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 21. november 2000 kl 19.30 Hjemmefronten

Hjemmefronten

NRK2 tirsdag 21. november kl 19.30
Hjemmefronten (8:12)

Frykten for pedofile

Berit Widding har opplevd alle foreldres verste mareritt. Datteren Ingrid Kristine ble misbrukt og drept. Pedofili er hovedtema i kveldens utgave av \"Hjemmefronten\", der søkelyset rettes mot det vi kanskje er aller mest redd for, nemlig seksuelle overgrep.

Berit Widding stiller til debatt i studio sammen med Else Berit Kristiansen, som selv har opplevd misbruk. Hun er aktivt med i Emmaprosjektet, som arbeider for å stoppe seksuell mishandling av barn i Norge. Til studio kommer også Thore Langfeldt for å gi oss et innblikk i den pedofiles verden.

\"Hjemmefronten\" har besøkt et borettslag og spurt om hvordan beboerne ville ha reagert hvis det flyttet inn en pedofil i nabolaget.

Jobber for UNICEF
\"Hjemmefronten\" får dessuten besøk av Gustav Lorentzen som jobber for UNICEF med terapi for krigsskadde barn. Som en avveksling til dette alvorlige arbeidet skriver han bøker som ikke er fullt så alvorlige. Som \"Prompeboken\". Han forteller om humor og alvor og om møtet med unger med krigstraumer. Hvilken rolle kan musikken ha i livene våre og deres?

I dokumentardramaet om familien Smedplass blir det navnediskusjon når familien øker fra sju til åtte medlemmer. Et av forslagene er Lucifer. Kan det være et tilfeldig valg?

Anna Wahlgren tar i kveld for seg den trassige 6-årsalderen.

Om serien
I en serie på 12 programmer setter NRK2 barnefamilienes hverdagssituasjoner i fokus. \"Hjemmefronten\" er et magasin som tar opp små og store spørsmål som foreldre er opptatt av på en konkret, uforutsigbar og fornøyelig måte, og er det eneste programmet på norsk fjernsyn som i sin helhet er viet temaet foreldre og barn. Programleder Danny Julio Pellicer tar utfordringen med å presentere barnefamiliens mange dilemmaer og dimensjoner.

- Vi vil presentere hverdagsdilemmaer, men samtidig forsøke å gjenspeile at det er både morsomt og hyggelig å ha barn, ikke bare fokusere på den problematiske og strevsomme siden ved foreldrerollen, sier Pellicer. I \"Hjemmefronten\" presenterer han situasjoner som foreldre og barn vil kjenne seg igjen i. Forfatteren av \"Den Store Barneboken\" og nibarnsmoren, Anna Wahlgren, er fast kåsør for programserien.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Egenproduksjon fra NRK Troms
Programleder Danny Julio Pellicer
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
Internettadresse: http://www3.nrk.no/kanal/nrk2/hjemmefronten/
E-mail: hjemmefronten@nrk.no