Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. desember 2000 kl 12.00 Born to be Wild

Born to be Wild (t)


NRK1 torsdag 28. desember kl 12.00
Born to be Wild

Gutt og gorilla på rømmen

Familiefilmen \"Born to be Wild\" forteller historien om det unike vennskapet mellom en 14 år gammel gutt og en gorilla som har lært å kommunisere på tegnspråk. Sammen begir de seg ut på en lang og hendelsesrik reise mot friheten.

Rick (Wil Horneff) lever alene med moren sin (Helen Shaver) etter at faren reiste fra dem. Hun er dyreatferdsforsker og helt oppslukt av sitt arbeid med å lære gorillaer tegnspråket. Forholdet mellom mor og sønn er ikke det beste, og en dag Rick har vært uskikkelig, må han som straff vaske laboratoriet der moren arbeider. Slik blir han kjent med den lekne og intelligente gorillaen Katie.

Men ikke før har de to blitt gode venner, før Katies eier dukker opp og forlanger henne tilbake for å tjene penger på henne som utstillingsdyr. Rick holder ikke ut tanken på at hans nye venninne skal måtte utholde en slik ydmykende tilværelse, og slipper henne fri.

Det umake paret begir seg ut på landeveien med to klossete politimenn (Tom Wilson og Titus Welliver) i hælene. Sammen setter de kursen mot de dype kanadiske skogene, der Rick håper Katie kan leve i frihet for bestandig.

NRK1 torsdag kl 12.00

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Born to be Wild
Regi: John Gray
I rollene: Wil Horneff, Helen Shaver, John McGinley, Leif Tiden, Jean Marie Barnwell og Peter Boyle
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
14-åringen Rick (Wil Horneff) slipper gorillaen Katie fri, og sammen begir de seg ut på rømmen.