Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 19. september 1999 kl 22.40 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK


NRK2 søndag 19. september kl 22.40
Filmredaksjonen NRK

Sesongstart for Filmredaksjonen NRK

Torsdag 16. september er det høstpremiere på NRKs ukentlige filmmagasin. I løpet av sommeren har redaksjonen vært på forskjellige filmfestivaler og hentet inspirasjon til høstens programmer. Et nytt, lekkert studio står klart for programleder Else Karine Archer. Spesialreporter Pål Bang- Hansen og journalist Brita Møystad Engseth er også på plass.

Du kan vente deg pålitelige anmeldelser, morsomme reportasjer fra inn- og utland og generell hjelp til å finne frem i filmverdenen. Gå aldri på kino før du har hørt hva Filmredaksjonen NRK har å si om ukens kinopremierer!

Som vanlig ser Filmredaksjonen NRK på ukens premierefilmer. Denne uken konsentrer vi oss om følgende:
\"Winslows ære\"
Regi: David Mamet
Nigel Hawthorne, Jeremy Northam og Rebecca Pidgeon spiller i denne filmen som er basert på et teaterstykke av Terence Rattig. Handlingen er lagt til London, 1912. Filmredaksjonen har vært i London og intervjuet Jeremy Northam, en av hovedrolleinnehaverene i filmen. Han vil du kjenne igjen fra typiske, britiske drama som Emma og An Ideal Husband. Northam spilte også sammen med Sandra Bullock i \"Nettet\", og er en av Else Karines favorittskuespillere.

\"Eyes Wide Shut\"
Regi: Stanley Kubrick
Denne har vi ventet på! Dette er den sagnomsuste regissøren Stanley Kubricks siste film med ekteparet Tom Cruise og Nicole Kidman i hovedrollene. Filmredaksjonen anmelder filmen.

\"Den andre søsteren\"
Regi: Garry Marshall
En romantisk komedie med uvanlig vinkling. Rollelisten er stjernespekket med blant andre Diane Keaton, Juliette Lewis og Tom Skerritt. Vår journalist Brita Møystad Engseth Reiste til Malmö for å intervjue regissøren, Garry Marshall. Han har regissert kjente filmer som f.eks. Pretty Woman og Runaway Bride som hadde premiere i statene for kort tid siden.

Gulløve-vinneren fra Venezia
Pål Bang Hansen er Filmredaksjonens spesialreporter og festivalrapportør. Selvsagt var denne mannen i Venezia for kort tid tilbake og fikk intervju med Zhang Yimou, vinneren av Gulløven!

Fenomenet \"Den sjette sansen\"
Uten forvarsel dukket denne skrekkfilmen opp og tok det amerikanske kinopublikumet med storm. I løpet av fire uker har den spilt inn utrolige 1,1 milliard kroner i USA. Hvordan kan dette skje, og hvorfor er suksessen så ubetinget? Brita Møystad Engseth ser nærmere på fenomenet \"The Sixth Sense\". Filmen skal komme på norske kinoer en gang i november. Glede deg til det, for her har til og med Bruce Willis fått gode kritikker for sitt skuespill...

Konkurranse
Denne høsten har Filmredaksjonen NRK invitert kjente norske skuespillere til å fortelle fra sine favorittfilmer fra 90-tallet. Gjetter du riktig, kan du bli den glade vinner av to gode filmer.

NRK2 søndag kl 22.40

Ukentlig filmmagasin fra Kulturavdelingen
Prosjektleder: Haagen Guttu
Reprisesendinger: NRK1 16.9. kl 00.35 og NRK2 19.9. kl 22.40

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41