Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. april 2010 kl 11.00 Jubel- og påskegudstjeneste i Havstein kirke, Trondheim.

Maria og biskopen

Tor Singsaas har latt seg inspirere av Maria Magdalena før 1. påskedag. (Foto: NRK)
Tor Singsaas har latt seg inspirere av Maria Magdalena før 1. påskedag. (Foto: NRK)
- Maria Magdalena har inspirert meg foran årets påske, sier biskop i Nidaros, Tor Singsaas. I dag preker han i den TV-sendte gudstjenesten fra Havstein kirke i Trondheim.

Nettopp Maria Magdalena er hovedpersonen i teksten som leses i kirkene 1. påskedag i år. Hennes oppdagelse av at graven til Jesus var tom, står i sentrum. - Det var et enkelt, sårbart menneske som var den første som oppdaga at grava var tom. En som sjøl hadde kjent på dødskrefter i livet sitt. Akkurat det har berørt meg og gitt inspirasjon til årets påskepreken, sier Singsaas.

Händel og salmejubel
Musikken står sentralt i 1. påskedagsgudstjenesten fra Havstein kirke. Kantor Ingrid Smalås har funnet fram de jublende påskesalmene, og solister på sang og fiolin er med.
Blant annet synger sopran Hilde Gjermundsen en av de mest kjente ariene fra Händels Messias, «I know that my Redeemer liveth». Denne vakre arien ble skrevet til påske i 1742, og 268 år seinere presenteres den på nytt for TV-seere og menighet i Havstein kirke.

Det er sokneprest Tor Elvebakk som leder påskegudstjenesten, og i tillegg til sang og preken står nattverd på programmet.

Påskegudstjenesten sendes på TV i NRK1 og på radio i P1
Prosjektleder, NRK Temaredaksjonen: Magne Vik Bjørkøy, 73 88 12 00, dir. 73 88 18 13, mobil 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900