Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 22. november 2008 kl 21.30 Film: Serendipity

Tilfeldighetenes spill

Sara (Kate Beckinsale) og Jonathan (John Cusack) møtes tilfeldig i julerushet i New York (Foto: Simon Fields Producions/Tapestry Films)
Sara (Kate Beckinsale) og Jonathan (John Cusack) møtes tilfeldig i julerushet i New York (Foto: Simon Fields Producions/Tapestry Films)
Jonathan og Sara møtes tilfeldig på et kjøpesenter. De faller pladask for hverandre, selv om begge har kjærester på hver sin kant. Sara mener at hvis skjebnen har bestemt dem for hverandre, vil de treffes igjen.

Det er midt i julerushet det skjer. Jonathan (John Cusack) og Sara (Kate Beckinsale) finner tonen øyeblikkelig, og sammen flykter de fra julestresset ut i den stjerneklare kvelden på Manhattan. Samtalen er nær og varm og forelskelsen er ikke langt unna, selv om begge er åpne om sine forhold. De må skille lag, og Jonathan vil gjerne treffe Sara igjen. Men ennå har de ikke presentert seg med navn for hverandre.

Sara vil legge alt i skjebnens hender. Hans navn og nummer blir notert på en pengeseddel, hennes i en bok. Hvis de finner igjen disse, skal de være sammen for alltid. Flere år senere er Sara og Jonathan bare dager unna hvert sitt giftermål. De har aldri klart å glemme hverandre, og nå tar nysgjerrigheten overhånd. Klarer de å lure skjebnen, og selv bestemme om det skal bli de to?

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk romantisk komedie (2001)
Originaltitel: "Serendipity"
Med: John Cusack, Kate Beckinsale, Molly Shannon, Jeremy Piven, John Corbett, Bridget Moynahan
Regi: Peter Chelsom
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53