Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 28. november 2001 kl 22.40 Sopranos

Pokeraften med Frank Sinatra jr.


Illegal gambling er en av Tony Sopranos mange lyssky virksomheter. Nå har han også overtatt onkel Juniors pokeraftener for Frank Sinatra jr. og hans venner.

Denne lønnsomme geskjeften ble etablert for 30 år siden av Tonys far, Johnny Boy, og onkel Junior. Når Tony nå overtar styringen av dette familieselskapet, får han også vite at faren har sørget for underholdet til en onkel som var mentalt tilbakestående.

Tonys venn fra skoledagene David Scatino (Robert Patrick) slutter seg til det eksklusive selskapet rundt spillebordet, hvor Frank Sinatra jr. i egen person er blant gjestene. Tony advarer David mot å satse for høyt. Uten å være klar over at David lider av spillegalskap låner Tony ham penger. Det ender med at David pådrar seg en enorm spillegjeld. Og ikke nok med det; det viser seg at David også står i gjeld til Richie, den avdøde mafibossen Jackie Apriles bror.

På grunn av rivalisering mellom Tony og Richie blir det et hardtslående oppgjør om hvilken gjeld David skal innfri først. Også Tonys søster Janice, som nå kaller seg Parvati, vil ha et ord med i laget.

Om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk/italiensk mafiamiljø i New Jersey.

Vi møter mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini), en gjennomsnittlig, middelaldrende mann som nå er havnet i en midtlivskrise. Han har en lydig og pliktoppfyllende kone, Carmela, en opprørsk 17 år gammel datter, Meadow, og en sønn som går under navnet Anthony jr. Tony forsøker å være en god far og ektemann, samtidig som han leder sitt selskap innen "renovasjonsbransjen"; men problemene tårner seg opp på begge fronter.

Den nære familiekretsen består også av Tonys mor, Livia, som han prøver å få plassert på aldershjem. Til Tonys private sfære hører ellers den ikke helt hemmelige elskerinnen. Men hans nærmeste fortrolige er psykiateren dr. Jennifer Melfi. Til henne betror han alt - unntatt det hun allerede vet; at Tony er mafiaboss.

Tonys foretaksomme onkel, Corrado "Junior" Soprano, og den ambisiøse nevøen Christopher Moltisanti er sentrale personer også i andre runde av serien "Sopranos" som er spilt inn i New Jersey. Blant Tonys viktigste "forretningsforbindelser" er Paulie Walnuts og nattklubbeier Silvio Dante. Blant nykommerne er Tonys søster Janice og Richie Aprile, bror til den avdøde mafiabossen Jackie Aprile. En av Tonys beste venner og "businesspartner" Big Pussy Bompensiero, som forsvant på mystisk vis, er tilbake igjen.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Sopranos II
Produsert av David Chase
Med James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Robert Iler, Nancy Marchand, Aida Turturro, Dominic Chianese, Michael Imperioli, Tony Sirico, Vincent Pastore, Steven van Zandt m.fl.
For ytterligere informasjon: http://www.bsilly.com/allday/sopranos.htm
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Mafiabossen Tony Soprano spilles av James Gandolfini.