Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. oktober 2002 kl 20.25 Tore på sporet

Savn og kjærlighet

Søskenparet Jeanett (18) og Kenneth Groset (20) mistet sin mamma og stefar i løpet av et knapt halvår mens de var 11 og 13 år gamle. I kveld prøver Tore Strømøy å finne den biologiske pappaen deres, en de ikke har sett på mange år. (Foto: NRK)
Søskenparet Jeanett (18) og Kenneth Groset (20) mistet sin mamma og stefar i løpet av et knapt halvår mens de var 11 og 13 år gamle. I kveld prøver Tore Strømøy å finne den biologiske pappaen deres, en de ikke har sett på mange år. (Foto: NRK)
Den fjerde utgaven av høstens ”Tore på sporet” handler om savnet etter foreldre og om den ene store kjærligheten.

Dorthea Båtstad fra Otta har vært uten foreldre i hele sitt 75-årige liv. Alt hun vet om sin far er at han reiste til Amerika før hun ble født. Bare seks uker etter fødselen dro også moren sin vei. Siden har hun verken sett eller hørt noe fra noen av dem. Dorthea ble overlatt til besteforeldrene på farssiden hvor jenta fikk en oppvekst preget av mobbing og trakassering.

Dortheas største ønske har alltid vært å ha hatt noen slektninger som kunne ha stukket innom for en kopp kaffe. I kveld forsøker Tore Strømøy å finne ut hvor Dortheas foreldre ble av, og om hun kan ha noen slektninger et sted i verden.

Sterkt møte
Et sterkt møte blir det også med søsknene Jeanett (18) og Kenneth Groset (20) fra Hurum. Søskenparet opplevde å miste sin mamma og stefar i løpet av et halvt år da de bare var bare 11 og 13 år gamle. Barnevernet plasserte de to i hvert sitt fosterhjem.

Sammen med sin fostermor bestemmer Jeanett seg for å prøve å finne sin biologiske pappa, en pappa som forsvant fra barnas liv etter skilsmissen fra moren, og som barna ikke har hørt noe fra siden den gang. I kveld får vi bli med når Tore, Jeanett og Kenneth reiser til Tyskland for å prøve å spore opp pappa Johnny.

Romantikk
De romantiske må følge ekstra godt med i kveld når nygifte Robert Drazkowski og Miren Fikse besøker ”Tore på sporet”. Robert og Miren hadde vært et par i flere år, da Robert så smått begynte å planlegge et frieri. Men så hendte det noe. Hør hva som skjedde den gang Robert dro på fotballkamp på Lerkendal sammen med 16.000 andre Rosenborgfans.

Åge Aleksandersen har skrevet en sang om en 83 år gammel kvinne han har møtt i Skagen i Danmark. I kveld synger han sangen i ”Tore på sporet” sammen med den kjente danske artisten Nana. Og det er første gang på flere år at Nana opptrer offentlig.

NRK Trøndelag
Programleder: Tore på sporet
Prosjektleder: Henning Skjæret, mobil 95031931
Pressekontakt: Erik Bull, mobil 99599760