Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 9. april 2001 kl 19.30 Homo Sapiens: Mens verden forsvinner

Homo Sapiens: Mens verden forsvinner (t)

NRK2 mandag 9. april kl 19.30
Homo Sapiens:Mens verden forsvinner

Mot solformørkelsen

Mia og Lisbeth synes ikke det er nok å oppleve 80 prosent av en solformørkelse hjemme i Danmark. Utstyrt med de klærne de har på seg, et kart printet ut fra Internett og et kompass til å angi retningen, setter de kursen sørover 1200 kilometer gjennom et nattemørkt Europa i bil. Målet er Sør-Frankrike - solformørkelsens senterlinje.

I kveldens program i den danske dokumentarserien om menneskets forunderlige liv og hverdag følger vi de to impulsive jentene mot solformørkelsen.

Ifølge Jesper, en av jentenes venner, omtaler Nostradamus solformørkelsen i en profeti. Han mener at det kan bety at verdens undergang starter i Frankrike, varslet av solformørkelsen. Deretter vil Redselens Fyrste vise seg på himmelen.

Første parkett
Mia og Lisbeth tror ikke helt på Nostradamus sine spådommer. Men man kan jo aldri vite. Og hvis fyrsten kommer, ja, da kan man like gjerne ha en plass i første parkett for å se solen forsvinne i tre minutter, og for å se om den kommer frem igjen...

Underveis møter jentene mange andre som har fått samme idé. Jo nærmere de kommer solformørkelsens senterlinje, jo flere mennesker kommer til. De slutter seg til den uendelige rekken av forventningsfulle europeere i bil.

Men får de full uttelling av turen? Tunge skyer dekker himmelen når det lysner mot dag. Bryter solen fram i tide? Og kommer Redselens Fyrste i gråvær? Som Lisbeth sier: - Jeg tror slettes ikke at verden går under i dag. Det blir bare regnvær...

NRK2 mandag kl 19.30

Dansk dokumentarserie fra DR
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no