Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. september 2001 kl 20.00 Antikviteter & snurrepiperier

Emballasje er kultur

Knut Chr. Hallan og Kjell Fuglehaug utenfor kramboden på Ulvøya utenfor Oslo (Foto: NRK)
Knut Chr. Hallan og Kjell Fuglehaug utenfor kramboden på Ulvøya utenfor Oslo (Foto: NRK)
Det mener Knut Chr. Hallan som er gjest i det første programmet av ”Antikviteter og snurrepiperier” etter ferien. Hallan har samlet rundt 12.500 forskjellige emballasjer, eller forpakninger, i det han kaller ”Norsk Emballasjemuseum”. Museet, som er hundre prosent privatdrevet, er plassert i en 30 kvadratmeter stor krambod på Ulvøya i Oslo. Kjell Fuglehaug har besøkt Hallan.

Knut Chr. Hallan ”vokste opp” med emballasje ettersom hans bestefar i 1911 etablerte emballasjebedriften Hallan Papp A/S. Han har hele sitt liv vært interessert og engasjert i alt som har med emballasje å gjøre, og han jobbet både i konkurrerende emballasjebedrifter og familiebedriften som ble avviklet i 1978.

- Mange kaster gamle ting for fort. De tenker ikke på at emballasje er bedriftshistorie, og at det kan ha nasjonal kulturell historie, sier en engasjert Hallan, som i fjor fikk Emballasjefagprisen.

Ellers i kvelden utgave av ”Antikviteter & snurrepiperier har Ellen Ørnes funnet fram en flott gammel Telemarksseng fra 1854, og en svært sjelden engelsk ”brudepotte” fra før 1850. Slike potter har to håndtak og var populære bryllupsgaver på 1800-tallet.


Egenprodusert underholdning fra NRK Hordaland
Programleder Kjell Fuglehaug
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Knut Chr. Hallan og Kjell Fuglehaug utenfor kramboden på Ulvøya utenfor Oslo (Foto: NRK)
2 Knut Chr. Hallan har samlet rundt 12.500 forskjellige emballasjer (Foto: NRK)