Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 6. desember 2000 kl 20.55 Kapring på ville veier

Kapring på ville veier (t)


NRK2 onsdag 6. desember kl 20.55
Kapring på ville veier

Løssluppen komedie med happy ending

Franklin Laszlo er desperat. Han har store økonomiske problemer, og han ser ingen annen vei ut av uføret enn å begå et ran. Daniel Miller er en stresset familiefar som en dag må kjøre både sine og naboens unger til skolen. På veien tar Franklin Daniel og ungene som gissel, og dermed starter et ellevilt eventyr gjennom bygatene.

Franklin Laszlo (Tom Arnold) står i fare for å miste eierskapet til tivoliet sitt, og trenger penger fort. Det er et spørsmål om liv eller død, og bevæpnet med en lekepistol drar han ut for å begå ran.

Også den arbeidsnarkomane familiefaren Daniel Miller (David Paymer) har det tøft. I dag har han sjansen til å stige i gradene på jobben, men hans kone er blitt syk, og derfor forhindret fra å kjøre barna til skolen. Naturlig nok har Daniel meget kort lunte denne dagen.

Når Daniel og ungene stopper bilen på veien for å kjøpe mat, blir de vitne at Franklin mislykkes med ranet sitt. Han har både politiet, noen profesjonelle ransmenn og en rabiat, kvinnelig trafikkbetjent i hælene. Og det er i ren desperasjon den ulykkelige ransmannen tar Daniel og resten av hurven som gisler.

Etter hvert som tiden renner ut for Daniel til å gjøre sitt livs hopp oppover på rangstigen, og håpet svinner for Franklin, oppdager de to at de har mye å lære av hverandre.

Ingen blir skutt eller såret i denne komiske actionfilmen som er regissert av Arthur Hiller, mannen bak legendariske \"Love Story\"!

NRK2 onsdag 20.55

Amerikansk komedie fra 1996
Originaltittel: Carpool
Regi: Arthur Hiller
I rollene: Tom Arnold, David Paymer, Rhea Perlman, Rod Steiger, Kom Coates
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36 (hilde.ljoen@nrk.no)

Bilder
1. Kjeltringen Franklin Laszlo (Tom Arnold) og arbeidsnarkomane Daniel Miller (David Paymer) blir etter hvert gode venner.

2. David Paymer har rollen som den arbeidsnarkomane familiefaren Daniel Miller.

3. Tom Arnold spiller den godmodige kjeltringen Franklin Laszlo.