Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. januar 2006 kl 21.40 Veien til Torino

Graff sjekker OL-pulsen

Espen Graff tar pulsen på stemningen i den norske OL-troppen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Espen Graff tar pulsen på stemningen i den norske OL-troppen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det er kun uker til åpningsseremonien for vinter-OL i Torino. Hvordan er formen og humøret til de norske håpene? Er Torino klar for storinnrykk? Espen Graff har svaret på begge deler.

10. februar tennes OL-ilden i Torino. Topptrente og spente utøvere fra 85 nasjoner er klare til å yte sitt beste. Forhåpentligvis skal grundige forberedelser og beinhard trening resultere i suksess og edelt metall.

Sportens Espen Graff pakket kofferten og reiste rundt på norske utøveres samlinger og treningsleirer for å få de siste oppdateringene før det braker løs. Ambisjonen er å rekke innom alle de store idrettene, grener der Norge har realistiske medaljehåp. Første etappe går til skiskytternes samling i Oberhof.

Kostholdsveiledning
Vel er OL anstrengende for utøverne, men med dekningen NRK legger opp til, stilles det store krav til dem som skal få med seg alt. I denne sammenheng er riktig kosthold et suksesskriterium. Kostholdsveiledning for seerne er derfor et naturlig fast innslag i programmet. Kjendisers første OL-minne er en annen gjenganger. Førstemann ut er Harald Eia.

I tillegg presenteres noen av våre mindre kjente utøvere samt et knippe av våre sterkeste utenlandske konkurrenter.

Under cover
Torino skal ta imot 5 000 utøvere og funksjonærer og anslagsvis 10 000 mediefolk. Er alt klart? Christian Nitschke Smith ikledde seg sin hvite mafiadress og reiste ned som en helt vanlig mann. Han vendte tilbake med avslørende bilder av infrastruktur, boforhold og arenafasiliteter.

Egenproduksjon fra NRK Sport
Programleder: Espen Graff,
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 77 51 (92 01 55 79),