Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. juni 2006 kl 19.30 Landgang

Kokekunst til sjøs

Sjefskokken German Zamudio får hjelp i byssa av den svenske programlederen Anne Lundberg. Sammen disker de opp de deiligste retter. (Foto: Petter Bragée, SVT)
Sjefskokken German Zamudio får hjelp i byssa av den svenske programlederen Anne Lundberg. Sammen disker de opp de deiligste retter. (Foto: Petter Bragée, SVT)
I fire episoder følger vi den svenske programlederen Anne Lundberg når hun mønstrer på som messepike på oljetankeren Navigo. Sammen med sjefskokken om bord lager hun de deiligste retter under mottoet "Man tager hva man haver".

På oljetankeren Navigo tilberedes mat tre ganger om dagen til 15 sultne sjømenn. Og det er ikke kjedelig mat sjøfolkene får servert – det er de flotteste retter du kan tenke deg! Men, i motsetning til et matprogram laget etter skjema i tv-studio, er dette kokekunst i daglig kamp mot klokken.

Sjefskokken German Zamudio har jobbet til sjøs i 40 år, og sjonglerer med det som er å oppdrive av ingredienser i kjøleskap og fryser. Ofte må han improvisere, for er man tom for en ting, får noe annet gjøre noenlunde samme nytten. På samme måten som hjemme...

Samtidig følger vi livet om bord i oljetankeren. Navigo reiser fra den ene europeiske oljehavnen til den andre, og underveis lager German alt fra svensk husmannskost til eksotiske retter fra alle verdenshjørner. For de 15 sjømennene som bor og jobber på Navigo, er Germans mat, laget med omsorg og kjærlighet, deres daglige lyspunkt.

Svensk matprogram (2005)
Originaltittel: Landgång
Produsert av: SVT
Programleder: Anne Lundberg
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,