Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. desember 2001 kl 19.30 Da Capo - lille julaften

Mat, musikk og førjulsmoro

Vidar Lønn-Arnesen trener på ribbesteking hjemme på kjøkkenet (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Vidar Lønn-Arnesen trener på ribbesteking hjemme på kjøkkenet (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
I løpet av denne tre timers sendingen vil Vidar Lønn-Arnesen blant annet by på julemat av alle slag, godt hjulpet av sjefskokk på restaurant Gamle Raadhus, Arne Sunde, informasjonssjef Britt Kåsin fra Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker – og Mia Gundersen som i tillegg til å synge, skal hjelpe Vidar med ribba. Det musikalske er ellers i de beste hender, med både Ray Adams, Randi Stene og Fire fyrer i julehumør.

Julematen er en rød tråd gjennom programmet, hvor Arne Sunde tar seg av den tradisjonelle maten på julaften - ribbe, pinnekjøtt, lutefisk og torsk. Og mens Vidar og Mia er med på ribba, har orkesterleder Per Husby fått ansvaret for surkålen. ’

Britt Kåsin gir seerne gode tips om hvordan vi kan nyttiggjøre oss maten vi har kjøpt for hele julen. Hun byr også på en frisk juledessert, laget av norsk frukt.

Kosmo, Bernander og mye musikk
Gjestelisten er lang, og på toppen finner vi stortingspresident Jørgen Kosmo og kringkastingssjef John G. Bernander. De skal slippe spørsmål om politikk og NRKs økonomi; nå skal de fortelle seerne hvordan julen feires henholdsvis i Vestfold og på Sørlandet.

Ray Adams herjet hitlistene i Norge med slageren ”Violetta” for 40 år siden. Han er nå 70 år gammel og bosatt i Sverige. I kveld er han på plass i Da Capo-studio. Det er også vår feirede operastjerne Randi Stene som kommer fra Danmark.

Kvartetten Fire fyrer er inspirert av Four Freshmen og består av Kristian Lindeman, Terje Fjærn, Johan Bergli og Dag Eriksen. Da Capo-orktetten har spesialisert seg på repertoaret til Salhuskvintetten, og bidrar med en passende førjulssang. Eivind Solberg, sjefen for Big Chief Jazzband, er still going strong og kan fortelle at bandet er 50 år i år.

Prøysen-prisen deles ut i Da Capo lille julaften hvert år, og i kveld skal prisen overrekkes tre kjente og kjære norske artister med bred publikumsappell.

Same procedure…
”Lynjulen”, den lille filmen om husmorens mareritt julaften, kommer som vanlig, og ”Grevinnen og hovmesteren” dukker opp på skjermen rundt kl 21.00. Vidar Lønn-Arnesen lover ellers tre timer med liv og moro og klipp fra arkivet for barn og voksne.


Egenprodusert underholdning
Programleder Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Wenche Solum
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Vidar Lønn-Arnesen trener på ribbesteking hjemme på kjøkkenet (Foto: Rune Lønn-Arnesen)