Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. september 2000 kl 23.45 Nattkino: Overtalelse

Nattkino: Overtalelse


NRK1 lørdag 23. september kl 23.45
Nattkino: Overtalelse

Jane Austen-klassiker

Kveldens film er basert på romanen \"Persuasion\", som var den siste boken den berømte britiske forfatteren Jane Austen skrev før hun døde i 1817 i en alder av 42 år.

Filmen regissert av Roger Michell (kjent for \"Notting Hill\") er en påkostet versjon som er blitt berømmet for å yte boken svært god rettferdighet. Den er dessuten besatt av ypperlige skuespillere, mange av dem rekruttert fra Englands Royal Shakespeare Company.

Peppermøer
Søstrene Anne (Amanda Root) og Elizabeth (Phoebe Nicholls) er 27 og 29 år gamle og fortsatt ugift, noe som gjør dem svært frustrerte. Dette plager også foreldrene, det rike ekteparet Elliot. Riktignok ble Anne fridd til da hun var 19, men hun takket nei etter råd fra familien, fordi frieren, Frederick Wentworth, var en fattig offiser. Nå kommer Frederick (Ciaran Hind) tilbake, og han er blitt rik...

Anne har aldri klart å glemme Frederick, og når han sier han at han nesten ikke kjenner henne igjen, tolker hun. dette som en avvisning og blir dypt ulykkelig.

Anne og Elizabeth har også en yngre søster. Hun heter Mary (Sophie Thompson) og er gift med Charles Musgrove (Simon Russell Beale). Charles igjen har to vakre søstre som begge er interessert i Frederick.

Frederick liker Charles\' søstre, særlig den ene, Louisa (Emma Roberts), som han gjør kur til. Men innerst inne er det Anne han fortsatt er forelsket i. Skal han gjøre seg stolt eller skal han følge følelsene sine?

Samtidig er Annes fetter, den vellykkede William Elliot (Samuel West), på frierføtter til sin kusine. Dermed er det duket for kjærlighetsdrama og intriger.

NRK1 lørdag kl 23.45

Britisk drama fra 1995
Originaltittel: Persuasion
Basert på en novelle av Jane Austen
I rollene: Amanda Root, Ciaran Hinds, Phoebe Nicholls, Samuel West, Sophie Tompson, Emma Roberts
Regi: Roger Michell
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Anne (Amanda Root) og Frederick (Ciaran Hinds) er gamle flammer og møtes åtte år senere. Vil det bli dem likevel?