Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 25. september 2003 kl 20.35 Filmplaneten

Norsk filmbølge

Mikal Olsen Lerøen har reist Norge på kryss og tvers for å se nærmere på den norske filmbølgen (Foto: Haagen Guttu)
Mikal Olsen Lerøen har reist Norge på kryss og tvers for å se nærmere på den norske filmbølgen (Foto: Haagen Guttu)
"Det er gass å gå på kino og se norsk film", sier Norges neste store filmstjerne Pia Tjelta, i Filmplaneten. Hun er aktuell i flere av høstens norske kinosuksesser, og dem er det mange av!

Filmplaneten har gjort et langsurf på høstens norske filmbølge. Programleder Mikal Olsen Lerøen, som alltid ulastelig antrukket i smoking, har reist Norge på kryss og tvers - fra Tromsø til Stavanger. Du møter blant andre Christina Ricci, Erlend Loe og Kristoffer Joner.

Om serien
"Filmplaneten" skal sikre høsten for de filminteresserte! Gjennom sesongen skal programleder Mikal Olsen Lerøen innom alle kategorier. Blant annet ser han nærmere på den store norske filmhøsten.

Nytt konsept
"Filmplaneten" har en helt annen form enn det seerne er vant med fra NRKs tidligere filmprogram. Det er ingen studiosetting, og heller ingen anmeldelser eller terningkast. Visjonen er heller at publikum skal få lyst til å se film, og Lerøen snakker med de store stjernene, regissører eller besøker aktuelle filmsett.

Om Mikal Olsen Lerøen
Lerøen er vel bevandret i filmens verden. Han har jobbet flere år som filmjournalist i NRK Radio, blant annet med magasinet "Filmfront", og er formann i Norsk Filmkritikerlag. Nå ser han fram til å formidle filmstoff gjennom tv-skjermen, og "Filmplaneten" mener han treffer et bredt spekter av interesserte.

Egenprodusert filmprogram
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Haagen Guttu
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049832/mob: 93046697