Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. august 2000 kl 22.30 Absolutt fabelaktig

Absolutt fabelaktig (t)


NRK1 tirsdag 22. august kl 22.30
Absolutt fabelaktig (11:18)

På sparebluss

Edina (Jennifer Saunders) er ikke kjent for å pante tomflasker eller stå tålmodig i tilbudskø. Nå ha imidlertid eksmannen sluttet å betale de faste bidragene, noe som gjør det umulig å opprettholde den uspartanske livsstilen.

Med god hjelp av Patsy (Joanna Lumley) innser Edina at limousin og privatsjåfør er en saga blott. Det samme gjelder delikatessevarer som blir brakt til døren. Hvordan skal en stakkars sosietetssyklon klarer seg i en kald og brutal verden? Løsningen er å leie en kjekk liten sportsbil - og klare innkjøpene selv!

Om serien
Jennifer Saunders har skrevet manus og spiller Edina, en nevrotisk, men vellykket yrkeskvinne som driver sitt eget PR-, mote-, og designfirma. Hun prøver febrilsk å følge med i tidens krav om å slutte med alt som er moro; drikking, god mat, røyking, overdådige klær og risikofylt sex.

Edinas datter, Saffron, kan alt om regnskogene og nord-sør-problematikken, og utgjør sammen med sin bestemor selve lysten og lastens motstandsbevegelse i Edinas liv. Edina får imidlertid helhjertet, om ikke helt edruelig, støtte fra sin bestevenninne, sosietetssyklonen Patsy (Joanna Lumley), som for syns skyld er moteredaktør de dagene hun klarer å oppsøke kontoret.

NRK1 tirsdag kl 22.30

Bilde
Edina (Jennifer Saunders) og Patsy (Joanna Lumley) er tvunget til å kutte ned på forbruket i kveldens episode.

Britisk produksjon
Originaltittel: Absolutely Fabulous
Manus: Jennifer Saunders
Med: Jennifer Saunders, Joanna Lumley
Ansvarlig: Niels Bierge
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna.marie.normann@nrk.no)