Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. juli 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Rocky Mountains

Rocky Mountains

Programleder Ian Wright drar på fjelltur i USA i kveldens utgave av "Lonely Planet".
Med utgangspunkt i statene South Dakota, Wyoming, Montana og Idaho, har Ian det beste utgangspunkt for å ta disse amerikanske stolthetene nærmere i øyesyn.


En rekke legender er knyttet til de imponerende fjellområdene, og ikke minst hos indianerne har fjellene hatt en helt spesiell betydning.

Rocky Mountains er en del av det store fjellsystemet som strekker seg over hele det nordamerikanske kontinentet, fra Mexico i sør til Alaska i nord. For de europeiske nybyggerne var fjellene en enorm utfordring, og Ian har satt seg fore å finne ut hvordan de med slike utfordrende fjellpartier klarte å erobre de vestlige delene av Amerika.

Om serien
"Lonely Planet" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte TV-programmene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I "Lonely Planet" er koffert er bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. "Lonely Planet"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53