Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. januar 2006 kl 19.55 Hurtigruten 365

Midnatsol i Oslo

Avtroppende hotellsjef Ronny Gjøse sammen med MS
Avtroppende hotellsjef Ronny Gjøse sammen med MS "Midnatsol"s påtroppende hotellsjef, Else Kristine Tjessem. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Det er reiselivsmesse i hovedstaden og Hurtigruten MS "Midnatsol" med sitt mannskap skal delta. Dette er Ronnys siste tur. I forrige episode så vi at han sa opp jobben sin for å flytte til Svalbard.

Det er klart for et hyggelig gjensyn med gjengen i serien "Hurtigruten 365". Vi skal følge dem i 11 episoder fremover.

Hotellsjef Ronny Gjøse er på sin siste reis med Midnatsol. Han misliker å overlate det store arrangementet i forbindelse med reiselivsmessen til Benny. og krever å få ta seg av den gjeve akevittserveringen selv.

Uhell i kø
Hotellsjef Benny Pedersen må håndtere den ene krisen etter den andre. Det blir forsinkelser og vannlekkasjer om bord i hurtigruten. Renate dukker opp og er skikkelig sint på Ronny som ikke har gitt henne jobb under messa. Og midt oppi det hele har påtroppende hotellsjef Else Kristine Tjessem en alvorlig ulykke på dekk.

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". MS "Midnatsol" har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem. Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.

Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther siw.winther@nrk.no
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364

For å se episodene på nett og få mer stoff om serien: www.nrk.no/hurtigrutenLENKER
  • www.nrk.no/hurtigruten