Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. august 2006 kl 21.30 Ørnen

Emmy-vinner tilbake


I åtte nye episoder skal vi følge den spennende hverdagen til drapsetterforskeren Hallgrim Ørn Hallgrimsson, populært kalt "Ørnen". Under fjorårets Emmy-utdeling gikk DRs krimodyssé til topps i klassen for beste dramaserie.

Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama samt svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krim med mye action. Samtidig handler den om en ungs manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

"Ørnen" har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene. Ved siden av "Krøniken" har krimodysseen "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark med høye seertall og gode kritikker, og altså den prestisjetunge Emmy-statuetten for beste dramaserie.

I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av ørnen.

Operasjon og frieri
Sist vi møtte Hallgrim, svevde han mellom liv og død etter å ha blitt stukket ned på bestilling av en beryktet kosovoalbansk forbryterliga. Etter en omfattende hjerteoperasjon vendte han tilbake til livet og kunne fri til kollegaen og kjæresten Marie.

Hva hun svarer, og hvordan det går videre, er noe av det vi skal følge i den nye sesongen – samtidig som Ørnen møter nye og livstruende utfordringer i jakten på en stadig mer grenseløs organisert kriminalitet.

Episoden starter med at Hallgrim blir han utskrevet fra sykehuset etter hjerteoperasjonen og skal komme til krefter igjen på hotellet. Johanna, søsteren, forteller at faren er blitt arrestert i Berlin. Dette interesserer ikke Hallgrim.

Israelsk kjenning

Fra vinduet observerer han at en ung, vakker kvinne har et voldsomt oppgjør med en mann i leiligheten tvers overfor hotellrommet. Han gjenkjenner mannen som det israelske mafiamedlemmet Benjamin Stern. Etterpå ser Hallgrim Stern finkjemme leiligheten etter noe som kvinnen har gjemt.

Nazim og Ditte utfører en ulovelig ransakelse av kvinnens leilighet. Her finner de bevis som setter Stern i forbindelse med en stygg sak med barneporno på internett.

Dansk krimodyssé
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen og David Owe Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364


LENKER
  • Hjemmeside