Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. februar 2009 kl 19.55 Mesternes mester

Hvem er mest utholdende?


I dagens sending skal atletene vise sin tåleevne når prøver seg på øvelser som måler deltakernes grad av utholdenhet. Alle har et sterkt konkurranseinstinkt og gir seg ikke med det første.

Konkurransene er knalltøffe og kandidatene yter det beste de kan, dessverre er det en som må hjem i kveld også.

Om serien
Det kreves viljestyrke og utholdenhet, så vel som beinhard psyke og høy smerteterskel for å bli Mesternes mester. I åtte programmer kan du følge ni norske idrettsstjerner som konkurrerer om den gjeve tittelen.

Ni norske idrettshelter, alle tidligere topputøvere, lever sammen på et fort i Spania. De settes på knallharde prøver, og én etter én må de reise hjem ettersom de taper. Tidligere toppsyklist Dag Erik Pedersen er programleder.

De ni deltakerne er:
Berit Aunli (langrenn)
Cathrine Roll-Matthiesen (håndball)
Cecilie Brinck Rygel (dans)
Dag Otto Lauritzen (sykkel)
Gøran Sørloth (fotball)
Hilde Gjermundshaug Pedersen (langrenn)
Ole Klemetsen (boksing)
Ove Aunli (langrenn)
Stian Grimseth (vektløfting)

Eliminering
I Mesternes mester avgjøres det hvem som er den ultimate atleten. Er en vektløfter en større atlet enn en syklist? Er en skiløper en mer komplett idrettsutøver enn en bokser eller en fotballspiller?

Konkurrentene møtes til kamp i totalt ukjente øvelser som utfordrer dem både fysisk og psykisk. Hver uke sendes én deltaker hjem. Kameraene følger dem både i og utenfor konkurransen.

- Imponerende merittlister
Programleder Dag Erik Pedersen er dypt imponert over de ni idrettsutøverne:
- Deltagerne i Mesternes mester har jo hver for seg en imponerende merittliste. Satt sammen til en bukett, blir det svimlende.

- Det var en utrolig opplevelse å se dem konkurrere igjen. De kunne ha de mest trivelige kveldene i huset der de bodde, men så fort de satte seg i bussen og var på vei til konkurransearenaen, kom alvoret og lysten til å prestere tilbake for fullt. Herlig å se, forteller en stolt programleder.

Ekte saker
- Mesternes mester er kjemisk fri for utstemming og intriger, en million i premie eller en kjendistilværelse i sikte. Mesternes mester er ekte saker, med virkelige helter, avslutter programlederen.

Vi følger idrettsheltenes jakt på tittelen gjennom åtte programmer.

Norsk underholdningsserie (2008)
Produksjon: Rubicon
Programleder: Dag Erik Pedersen
Prosjektleder: Leif-Åge Reme
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf 901 08 954
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no