Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. april 2004 kl 22.30 Ruby ser stjerner: Susan Sarandon

Modig og engasjert

Susan Sarandon vant en Oscar for sin innsats i
Susan Sarandon vant en Oscar for sin innsats i "Dead Man Walking". Her er hun sammen med motspiller Sean Penn.
I kveld møter Ruby Wax en av USAs største skuespillere, Susan Sarandon i hjembyen New York. Sarandons karriere har ikke fulgt det vanlige mønsteret for kvinner i Hollywood – jo eldre hun blir, jo mer øker populariteten hennes. Hun har også skapt store overskrifter for sitt politiske engasjement.

Sarandons skapte furore under Oscar-utdelingen i 1993. Hun og hennes partner Tim Robbins sa hva de mente om daværende president Clintons behandling av hiv-positive flyktninger, noe som ikke falt i god jord hos arrangørene.

- Som den katolske lille jenta jeg en gang var, liker jeg ikke å forstyrre, sier Sarandon selv til Ruby Wax om scenen de skapte.

Har vunnet Oscar
Susan Sarandon var en av de heldige som slapp å være servitør mens hun ventet på tilbud. Hun fikk sin første rolle med en gang hun kom ut fra college, og resten er historie – fra "Rocky Horror Picture Show" til "Thelma & Louise" og "Dead Man Walking". Rollen som søster Helen i sistnevnte film fikk hun også en Oscar-statuett for.

Ruby tar med seg stjerneskuespilleren til sin egen favorittlekebutikk, men må til gjengjeld finne seg i å bli med Sarandon til hennes favorittbutikker. De viser seg alle å være eid av filmstjernens venner.

Om serien
I seks programmer tar Ruby Wax oss med på uvanlige møter med noen av verdens største stjerner. Hun har gjort det til sitt varemerke å gå over streken med sine intervjuobjekter. Den taleføre kvinnen er pågående, vittig og sjarmerende, og stiller spørsmålene ingen andre tør stille. Ruby har en egen evne til å få kjendisene til å avsløre langt mer enn de hadde tenkt.

Først ut var Liza Minnelli og daværende ektemann David Gest. Deretter fulgte Jim Carrey, Joan Collins og John McEnroe. Serien avsluttes med Susan Sarandon.

Innkjøpt underholdningsserie fra BBC, 2003
Originaltittel: "Ruby Wax With…"
Kontaktperson: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252