Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. desember 2007 kl 22.40 Underholdningsåret 2007

Moro fra året som gikk

Nykommeren Linn Skåber fant raskt tonen med Knut Almaas og Knut Nærum i NRKs underholdningsmagnet
Nykommeren Linn Skåber fant raskt tonen med Knut Almaas og Knut Nærum i NRKs underholdningsmagnet "Nytt på nytt". Hun fikk også mye oppmerksomhet med humorserien "Hjerte til hjerte". (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Tradisjonen tro gjør NRK vareopptelling på tampen av året og byr oss på høydepunkter fra underholdningsåret som gikk. Tv-seerne kan korte ned ventetiden mot midnatt og det nye året med kostelige, latterlige, musikalske og rørende godbiter anno 2007.

Denne gang blir innslagene servert uten programleder eller kommentar. I stedet får vi i større grad enn tidligere nyte hele innslag og lengre strekk. Og NRKs store galleri av profilerte programledere er selvsagt tydelig nok i årets kavalkade. Dessuten får vi en titt bak kulissene og ta del i moro som ikke har vært vist på tv før.

Fredagsmoro
Både faste og nye formater er behørig representert. Til førstnevnte kategori hører definitivt "Nytt på nytt", Norges overlegent mest sette program. Etter åtte år ble Anne-Kat. Hærand i høst erstattet med Linn Skåber, uten at det har påvirket programmets popularitet.

Mange vil glede seg over et gjensyn med Fredrik Skavlan og hans fredagsshow "Først og sist", som forsvant fra tv-skjermen i vår. Men også hans arvtaker, Anne Grosvold, ble raskt en favoritt blant seerne.

Til den faste fredagskosen hører også "Beat for beat", der vi får gjenoppleve Heine Totland og Gisle Børge Styves utrolige versjon av Queens "Bohemian Rhapsody".

Nykommere
Ravis nykommer "Landeplage" ble en umiddelbar tv-hit dette året, i likhet med Petter Schjervens nye humordokumentar "Eva og Adam". Dessuten blir det gjensyn med Hilde Hummelvolls flørt med ulver i "Dyrisk".

Andre nysatsinger som "Luftens helter", "Hjerte til hjerte" og "Topp 10" er selvsagt også med, uten at kjente suksesser som "Løvebakken" og "Kvitt eller dobbelt" er uteglemt.

Glade vinnere
Etter nesten to og en halv måneds konkurranse kunne Ida Jenshus slippe jubelen løs som Norges nye folkefavoritt i musikkåringen "Lyden av lørdag". En annen glad vinner i høst var Heidi Ruud Ellingsen, som stakk av med finaleseieren i "Drømmerollen" og nå ligger i hardtrening til premieren på musikalen "Singin’ in the Rain" på Oslo Nye Teater.

Et høydepunkt på tampen av året var 12 år gamle Celines seier i Melodi Grand Prix Nordic med låta "Bæstevænna". Vi skal også tilbake festivitasen tidlig i 2007 i den "voksne" utgaven av MGP, der Guri Schanke frontet de norske fargene.

Under høstens utdeling av "Komiprisen" var det våre ypperste humorister det ble gjort stas på, og herfra får vi en aldri så liten overraskelse i kveldens program.

Egenproduksjon fra Underholdningsavdelingen (2007)
Prosjektleder: Niels Bierge
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900