Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. januar 2009 kl 22.10 Detektimen: Hva skjedde med Margaret Reid?

Død kvinne i boks

Politioverbetjent Mike Walker (David Hayman) besøker sin senile mor i Glasgow, og en mordsak dukker opp fra intet. (Foto: Laplante prod.)
Politioverbetjent Mike Walker (David Hayman) besøker sin senile mor i Glasgow, og en mordsak dukker opp fra intet. (Foto: Laplante prod.)
Brødrene Kevin og Ronnie Reid blir mistenkt i to drapssaker. Ofrene viser seg å være en tidligere og en nåværende kone av Kevin. Detektimens dobbel-episode i serien Trial and Retribution sendes i én omgang, bare avbrutt av Kveldsnytt.

Et besøk til hjembyen Glasgow gir politioverbetjent Mike Walker et avgjørende spor å gå etter i en gammel forsvinningssak. Til Mike røper Glasgow-kameraten Bill Hennessy at han har mistanke til sin tidligere svoger i den aktuelle saken. Kevin Reid heter han og det var kona hans, Margaret, som plutselig forsvant for åtte år siden.

Nok en forsvinning
Etter at Mike får informasjon fra en viss Eileen Banks i London om at hennes datter Anna har vært sporløst forsvunnet i flere måneder, fastslår han at det må være noe i Bill Hennessys mistanker til svogeren. Kevin Reid er nemlig gift med den savnede.

I Glasgow oppsøker Mike bilverkstedet til Ronnie Reid. Han har fortsatt, åtte år etter, et foto
av sin brors første kone hengende på en tavle. Mike registrerer også at Ronnie er svært nervøs. Det viser seg at han har noe å fortelle til politioverbetjenten.

Kort tid etter at svigerinnen forsvant, bygde Kevin en stor boks. Stor nok til å romme et menneske…

Om serien
De første fredagskveldene i det nye året får du servert mordgåter av beste britiske slag i serien Trial and Retribution ("Hva skjedde med …").

Vi følger et etterforskningsteam i London-politiet på en ny måte. De fleste kriminaldramaer viser enten etterforskningen eller rettssaken, mens i "Hva skjedde med …" følger vi både forbrytelsen, etterforskningen og rettssaken.

Etterforskningslederne Mike Walker (David Hayman) og Roisin Connor (Victoria Smurfit) har holdt det gående som parhester de siste årene. Nå er det imidlertid ting som tyder på at politikvinnen Connor er i ferd med å ta over førersetet.

Opprinnelig skrev den britiske krimforfatteren Lynda La Plante alle episodene, men f.o.m. produksjonsåret 2007 er også andre forfattere trukket inn. I Storbritannia startet ITV å sende Trial and Retribution i 1997. Den er meget populær i opprinnelseslandet og ingen kriminalserie har løpt lenger i ITV.

Britisk kriminaldrama (2008)
Originaltittel: Trial & retribution XVIII: The Box
Produsert av: Laplante productions
I rollene: David Hayman, Victoria Smurfit, Dorian Lough, Vince Leigh
Kontakt i Programinformasjon Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice Tlf 815 65 900