Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. januar 2005 kl 21.05 Slekten er verst - Meet the Parents

En svigerfar fra helvete…

Jack (Robert De Niro) har ikke mye pent å si om sin kommende svigersønn Greg (Ben Stiller) (Foto: Dream Works/Universal)
Jack (Robert De Niro) har ikke mye pent å si om sin kommende svigersønn Greg (Ben Stiller) (Foto: Dream Works/Universal)
Robert De Niro er alle svigersønners skrekk i denne komedien. Ben Stiller spiller rollen som den forelskede unge mannen som må holde ut en weekend full av prøvelser hjemme hos kjærestens familie.

Greg Focker (Ben Stiller) er svært forelsket i Pam Byrnes (Teri Polo), og synes det er en god idé å tilbringe en helg hjemme hos henne. Pams søster skal nemlig gifte seg den weekenden, og Greg vil benytte anledningen til å fri til Pam. Men etter at Greg har møtt Pams foreldre, går det ikke som han har tenkt seg. Pams far, Jack (Robert De Niro), misliker Greg fra første stund. Han gjør narr av Gregs jobb som sykepleier og unnlater heller ikke å gjøre Greg oppmerksom på Pams solide familiebakgrunn i motsetning til hans.

Mens Greg er ubarbert, lite ambisiøs og jødisk, kommer Pam fra en lang rekke med "adelige" amerikanere, og situasjonen går fra å være dårlig til mye verre på kort tid. Greg kommer på kant med både Pams far – som det viser seg har jobbet i CIA i 34 år – og resten av familien. Og han klarer nesten på egen hånd å ødelegge både huset og det kommende bryllupet i prosessen.

Amerikansk komedie (2000)
Originaltittel: "Meet the Parents"
Med: Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo, Blythe Danner, James Rebhorn
Regi: Jay Roach
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78