Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. mai 2010 kl 20.15 Luftambulansen

Et kappløp med tiden


I en serie på åtte program blir vi med luftambulansen i Nord-England på tøffe oppdrag. Det skjer i de vakre, men ulendte Penninesfjellene og i Lake District.

The Great North Air Ambulance kalles gjerne for "englene fra nord", og blir tilkalt når det verste har skjedd. Skadene kan variere sterkt; fra bilulykker, fjellredning og hjerteinfarkt til personer som er stukket med kniv.

Teamet må gjøre seg klar til utrykning på bare fire minutter. Området de dekker er enormt. Mannskapet rykker ut syv dager i uken og 365 dager i året uansett vær, mørke eller ulendt terreng. De må rekke fram til pasientene i tide.

Dramatikken er til å ta og føle på, enten det gjelder å redde liv, eller å skaffe penger til driften av redningshelikopterne.

Første episode
Klokken tikker for mannskapene på de tre helikoptrene. En mann som heter Lee, var passasjer i en privatbil og er blitt sterkt skadet i en front-mot–frontkollisjon på motorveien. Han har mistet følelsen fra brystet og nedover i kroppen, og det gjelder å få ham til sykehuset raskest mulig. Men først må brannmannskapene skjære ham løs fra bilvraket.

I Cumbria har Alan hatt et mulig hjerteinfarkt, og dr. Suzie må rekke frem til pasienten hurtigst mulig. Men Alan befinner seg på vei opp en fjellside der det er vanskelig for et helikopter å lande. Kommer de til å rekke det innen det teamet kaller "The Golden Hour"?


Britisk dokumentarserie fra 2008
Produksjon: BBC / Purple Films.
Orginaltittel: Air Medics
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900