Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. mars 2011 kl 20.25 Den nordiske smaken

Fra jord til bord


I kveldens program ser programleder og kokk Kjartan Skjelde nærmere på alt som vokser i jorda og som havner på matbordet vårt.

Vi blir med til Hardanger hvor Kjartan får smake helt fantastiske epler. Det blir også en tur til Gotland for å få svar på hvorfor grønnsakene der kanskje er de beste i Norden, og til København. På universitetet der har de nemlig bevart gamle, nordiske fruktsorter i en helt spesiell genbank.

På kveldens meny står kremet råkostsalat og eplepizza med engsyre. Eksperimentkokkene skal forsøke å lage kokos av jordskokker, og konserveringsekspert Jens Linder lærer oss å tørke grønnsaker og sopp.

Alle oppskriftene til det Skjelde lager og serverer, legges ut på nrk.no/mat.

Norsk matserie (2009)
Produsert av:Tellus Works Television AS
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900


LENKER
  • nrk.no/mat