Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. juni 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Anne Grete og Brutus

Anne Grete Lindvik har
 et spesielt nært forhold til rådyrkalven Brutus. (Foto: Arne Nævra)
Anne Grete Lindvik har et spesielt nært forhold til rådyrkalven Brutus. (Foto: Arne Nævra)
I serien "Vi på Langedrag" skal vi denne gangen bli kjent med storsjarmøren Brutus - en morløs rådyrkalv som den dyrekjære røkteren Anne Grete Lindvik tok inn i varmen på Langedrag. Dessuten skal vi inn i ulvegården hvor det brygger opp til konflikter.

En bilulykke gjorde Brutus morløs. Den vesle rådyrkalven hadde ikke noen sjanse til å klare seg på egenhånd, og Anne Grete ble hans redning. Hun matet ham med geitemelk fra tåteflaske og sørget for at han fikk en trygg plass i fjøset. Anne Grete fikk etter hvert et nært forhold
til sin "adoptivsønn" Brutus. I kveldens program skal vi se at gaupene følger godt med når Anne Grete går luftetur med Brutus.

Et mobbeoffer i flokken
I den store ulveflokken på Langedrag er det brunst og konflikter. Denne flokken oppfører seg tilnærmet som ville ulver, og alle medlemmene har sin plass i den sosiale rangordningen. Ungtispa Oda befinner seg akkurat nå nederst
på rangstigen, og det har sin naturlige forklaring!

Gleder og bekymringer
Hestejenta Marie (15) steller med sitt, og det har med hester å gjøre. Denne gangen er det en unghest som skal kjøres inn.

På tunet står bestefar Edvin (82) og ser med bekymring etter duene og kaninene. De har nemlig ikke fått fram en eneste unge på lang tid. Man har lenge hatt mistanke om at en farlig ungerøver har vært på besøk på gården. Nå vet man hvem det er!

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.

Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 / 705 75 798


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer