Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. mai 2005 kl 20.45 En annen dans

På sporet av dansemusikkens vugge

Countryartisten Liv Marit Wedvik og programleder Tore Strømøy i Skarphallen i Tromsø (Foto: Frank Ludvigsen)
Countryartisten Liv Marit Wedvik og programleder Tore Strømøy i Skarphallen i Tromsø (Foto: Frank Ludvigsen)
Tre fredager fremover blir det gjensyn med "En annen dans" fra 2003. Tore Strømøy befinner seg i Skarphallen i Tromsø der dansebandmusikken får utfolde seg i fri dressur

Tore er programleder blant danseband, artister og 2.500 heftige, begeistrede og danseglade mennesker. Han har også tatt på seg oppgaven å finne dansemusikkens vugge i løpet av disse tre programmene, og ikke overraskende ligger den i Karlstad i Sverige.

Lasse Stefanz og Liv Marit Wedvik
I det første programmet sørger dansebandet Lasse Stefanz for svingende musikk og høy stemning i Skarphallen i Tromsø. Lasse Stefanz står blant annet bak tidenes svensktopplåt, "De Sista Ljuva Åren". Bandet har ellers holdt koken i 36 år. Det ble startet i 1967 av den da 12-årige Olle Jönsson og de 14-årige tvillingene Lasse og Hasse Sigfridsson.

Countryartisten Liv Marit Wedvik er blitt kalt "diesel-dronninga", og hun selger titusener av plater. I kveld skal hun i ilden i Skarphallen.

Dansebandmusikkens far
Tore drar til Karlstad og møter dansebandmusikkens far, navnebroren Thore Skogman, norgesvenn og opphavsmann til den aller første, store dansebandmelodien "Fröken Fräken". Melodien var en stor slager for Sven Ingvars, men det er altså Skogmans melodi.

Odelsgutten Ottar
Ungkaren Ottar (Per Arne Lynum) er en fast figur i programserien. Han har til nå holdt seg til jaktmarkene i Trøndelag uten resultat, og mor begynner å bli utålmodig. Hun vil gjerne ha småfolk til gards, og nå har hun sendt sønnen til Tromsø i håp om at Ottar kan finne seg et kvinnfolk blant Skarphallens danseglade jenter.

Tore Strømøy møter også to single damer fra Svolvær, som sier hva de syns om arrangementet i Skarphallen, dansebandmusikken og livet for damer av deres stand og alder.

Egenprodusert underholdning fra Program Riks, Tromsø
Programleder: Tore Strømøy
Prosjektleder: Anne Mari Svendsen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83