Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. februar 2004 kl 22.30 Store Studio

Trønderrock og dansk pop

Anne Lindmo og Per Sundnes er klare med en variert meny. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Anne Lindmo og Per Sundnes er klare med en variert meny. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Teatersjef Cathrine Telle lar Bjarne Brøndbo synge Åge Aleksandersen på Trøndelag teater. Danske Tim Christensen sprer kosepop gjennom tv-serien "Nicolaj og Julie". Begge kommer i "Store Studio".

"Purpur og gull" er tittelen på noe så sjelden som en trønderrock-teateropplevelse. Stykket hadde premiere på Trøndelag teater 29. januar og er basert på 16 av Åge Aleksandersens sanger. Det hele er D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbos idé, og han står selv på scenen. Regien er ved teatersjefen selv, Cathrine Telle, og hun kommer til "Store Studio" for å fortelle hvordan kongene av trønderrocken blir til teater.

Dansk stjerne
NRK mottar stadig henvendelser om hvem som synger den fine temasangen til tv-serien "Nicolaj og Julie". Mannen heter Tim Christensen og låten "Right Next to the Right One" . Han er ingen one-hit-wonder, men er nominert til hele sju Danish Music Awards. I kveld synger han live i "Store Studio".

Journalist eller dikter?
Selv i verdens eneste supermakt, USA, skjer det tydeligvis ikke nok til å fylle avisene. Flere og flere amerikanske journalister har begynt å dikte opp sine egne saker. Historien om en av dem, den tidligere stjernejournalisten Stephen Glass, har nå blitt til filmen "Shattered Glass" som har premiere i Norge nå i helgen. Store Studio ser nærmere på fenomenet.

Om "Store Studio"
Programserien "Store Studio" er NRK Kulturs talkshow. Hver uke inviterer redaksjonen aktuelle stjernegjester fra kultur- og underholdningslivet som de har lyst til å snakke med - og et band som spiller noe folk fortjener å høre mer av.

Også i vår vil "Store Studio" sendes på P2. Når tv-sendingen slutter, tar radio over. Her får Anne og Per enda bedre tid til å snakke med gjestene. I tillegg til mer utfyllende betroelser, blir det plass til mer musikk.

NRK Kultur - egenprodusert magasin
Programleder: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78


LENKER
  • Les mer om "Store Studio"