Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. mars 2009 kl 17.30 Åpen himmel: Tilgi meg ...

Tilgi meg …

Ekteskapsrådgiver Ole-Magnus Olafsrud snakker om tilgivelse i parforhold. (Foto: Ragnhild Kristine Vartdal)
Ekteskapsrådgiver Ole-Magnus Olafsrud snakker om tilgivelse i parforhold. (Foto: Ragnhild Kristine Vartdal)
-Tilgivelse er et viktig verktøy i et parforhold, sier Ole-Magnus Olafsrud, som kan se tilbake på mangeårig erfaring fra ekteskapsrådgivning. I "Åpen himmel" retter han søkelyset mot tilgivelsen i nære relasjoner, men først og fremst innen ekteskapet.

Rådgiver Ole-Magnus Olafsrud tar utgangspunkt i erfaringer fra eget ekteskap gjennom 35 år, men også andres erfaring om hva det å tilgi kan bety. Han kommer inn på noen av de vanskeligste spørsmålene i forbindelse med tilgivelse. Et av dem er tilgivelse som maktmiddel i en parrelasjon.

Vi møter ham i Fjære kirke i Grimstad. En gammel middelalderkirke fra 1100- tallet, og de gamle kirkemurene har nok hørt mangt et hvisken om tilgivelse, ikke minst fra den tid da skriftestolen var vanlig.

I søndagens "Åpen himmel" møter vi også kateket Kjell-Olav Haugen, som har arbeidet i kirken i 30 år. Han har vært vitne til uttallige bryllup i denne vakre og gamle kirken. Med glimt i øyet forteller han historier fra vielser som ikke har gått helt etter planen.

"Åpen himmel" byr også på vakker sang fremført av Ellen Halvorsen Lervold, Siri Halvorsen Narvestad og Kirsti Pedersen Haugen, som også spiller piano. Ellers deltar Trygve Songe på bass og Per Sigmond på flygelhorn.

Eksternt produsert livssynsprogram (2009)
Produksjon: Sanden Media AS for NRK
Prosjektleder: Gunnhild Aksnes Kristiansen
Regi: Brita Sørli Jærnes
Prosjektansvarlig i NRK: Helge Gudmundsen, 95879025
Kontakt Programinformasjon,presse@nrk.notlf: 23 04 78 46
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no