Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 10. oktober 2010 kl 20.05 Mesteren og Margarita

En utrolig historie


En politimann kommer for å besøke Bezdomnyi på institusjonen, men denne er ikke det minste interessert i å svare på spørsmål fra Lovens lange arm. Det er jo fåfengt å skulle forklare at satan selv som stod bak Berlioz’ død.

Likhodeev reiser tilbake til Moskva, og i det flyet hans lander, blir han arrestert. Etter eget ønske blir han plassert i en jernbekledd celle.

Varietéteatrets administrator, som ikke er en vampyr lenger, forteller nå politimennene hva det er som har hendt. Også han har ett ønske: Å plasseres i en jernkledd celle.

Om serien
Denne adapsjonen av en den verdenskjente romanen "Mesteren og Margarita" kombinerer Moskvas yrende liv på 30-tallet med mystiske karakterer og atmosfære, kjærlighet og tragedie, Gud og djevelen - og evige filosofiske spørsmål.

På 1930-tallet gjestes Moskva av Satan selv, forkledd som Woland, en "magiker" av ukjent opprinnelse. Woland ankommer byen med et merkelig følge som inkluderer betjent Fagotto kledd i et grotesk antrekk, Behemoth - en skøyeraktig, skyteglad og pratsom katt, Azazello - en leiemorder med hoggtenner, den bleke Abadonna med sitt drepende blikk samt heksen Gella.

Mesteren er en bitter mann. Hans historiske roman om Pontus Pilatus er blitt refusert, og på grunn av dette snur Mesteren ryggen til alt i den virkelige verden, inkludert hans hengivne kjæreste Margarita.

Margarita får så et tilbud fra djevelen; hun skal få innvilget et ønske hvis hun går med på å bli forvandlet til en heks på hans store midnattsball.

Russisk dramaserie fra 2005 i ti episoder
Basert på Mikhail Bulgakovs klassiske roman ved samme navn
Originaltittel: Мастер и Маргарита (Master & Margarita)
Regissert av: Vladimir Bortko
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 41 42 88 00
TV-seere kan kontakte: Publikumsservice 815 65 900 info@nrk.no