Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. november 2010 kl 20.15 Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Steinrøysa oppe i bakken


I den siste episoden av "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" tar Oddgeir Bruaset turen opp til Marit Kvam og Arnfinn Lislien. De er bønder i Brulia – et steinete småbruk i de bratteste bakkene opp fra Rauma. Og selvfølgelig på den vegløse siden av elva.

Marit og Arnfinn møttes på landbruksskolen med det felles mål – å bli bønder. Men i stedet for å finne seg en stor og lettdrevet gård, falt valget på et brattlendt og steinete småbruk på den vegløse siden øverst i Romsdalen.

Der i bakkene i Brulia er ljåen og riva fremdeles de viktigste redskapene. Ekteparet Lislien liker nemlig å holde tradisjonene og kulturlandskapet i hevd.

Om serien
Den folkekjære programlederen Oddgeir Bruaset har nok en gang funnet frem til herlige einstøinger og personligheter langt utenfor allfarvei. I den åttende sesongen av "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" drar Bruaset til den nedlagte flyplassen på Værøy i Lofoten, den veiløse gården Aldal i Hordaland og han besøker en gammel husmannsstue på en holme i havet, Svinøyna i Gulen. Bruaset finner også frem til den mest folketomme havgrenda Hasfjord i Finnmark, en av de høystliggende gårdene i Norge og de eneste fastboende på Nordre Sandøy i Hvaler.

Egenprodusert dokumentarserie i 7 deler (2010)
Programleder: Oddgeir Bruaset
Prosjektleder NRK: Hallstein Vemøy
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no