Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. februar 2013 kl 20.15 Team Bachstad i India

Farvel India


Målet for "The Rickshaw Run" nærmer seg, og Team Bachstad har snart tilbakelagt 3000 km med den norskkledte autorickshawen.

Men for å komme helt frem til Jaisalmer må de krysse grensen inn til Rajasthan. Indias største og tørreste delstat har et flateinnhold på størrelse med Tyskland.

Imponerende opplevelser
I Rajasthan opplever Rune og Øystein et annerledes India. Det er merkbart at de kjører gjennom den delen av landet som har lavest befolkningstetthet. Her er nemlig trafikken mindre og veiene for det meste flotte. Velstanden til tidligere tiders maharajaer er tydelig i storbyen Jodhpur. Der våker en av Indias mest imponerende byggverk Mehrangarh Fort, over innbyggerne.

Et av høydepunktene i Jodhpur er møte med Indias mange evnukker, eller "Hijra’er". For Øystein byr også byens mange butikker på uante gleder. For der ting kjøpes kan, der er han førstemann.

Verdig avslutning
Turen går videre via den hellige sjøen i byen Pushkar, og siste overnatting før målgang blir på et maharajafort i Pokaran. Og dagen etter byr på 100 km. med fraktfull vei, før målgang i Jaisalmer. Denne turen har handlet om gode opplevelser. Og for Øystein som har mast om å overnatte i telt, kan det kanskje by seg en mulighet for det nå?

Om serien
Det er klart for en ny runde med Team Bachstad. Denne gangen kjører Øystein Bache og Rune Gokstad tvers gjennom India i en autorickshaw.
I likhet med første sesong skal de to bestevennene delta i et veldedighetsløp. "The Rickshaw Run" går fra Shillong i øst til Jaisalmer i vest. Dårlige veier og en fremmedartet kjørekultur er bare to av utfordringene de møter på reisen reisen. Målet er ikke å vinne, men oppleve mest mulig og avslutte med stil.

Norsk humor-reiseserie i 4 deler.
Produsert av NRK (2012).
Med Øystein Bache og Rune Gokstad.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75, mobil: 414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.