Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. februar 2002 kl 00.00 Nattkino: Nattkino: Lady Audley sin løyndom

En amoralsk kvinne

Neve McIntosh som Lucy Audley.
Neve McIntosh som Lucy Audley.
Mørke hemmeligheter, lidenskap og mord er stikkord for kveldens nattkino, som er basert på den viktorianske bestselgeren "Lady Audley's Secret", skrevet av Mary Elizabeth Braddon. Lucy Graham gifter seg med den 30 år eldre aristokraten Sir Michael Audley, men er egentlig tiltrukket av hans nevø, den kjekke Robert.

Dermed er det duket for drama, intriger og hemmelig kjærlighet. Robert (Steven Macintosh) er dødelig forelsket i sin "tante", til tross for at han har en mistanke om at hun vet noe om bestekameratens forsvinning. Og Lucy (Neve McIntosh) flørter med Robert, men er hun også forelsket eller har hun baktanker?

Midt i dette kjærlighetsdramet står vesle, søte Alicia (Juliette Caton), Sir Michaels (Kenneth Cranham) datter. Hun tror at Robert kommer til å fri til henne - meningen er at de to skal gifte seg. Og lite vet hun om hva hennes amoralske stemor gjør bak hennes rygg...

Skandale i 1861
Forfatteren Mary Elizabeth Braddon skapte skandale med boken da den kom ut. Kritikerne mente at hun fordervet de unges sinn fordi hun skrev en underholdende roman med ingredienser som mord, utroskap, umoral og løgner. Mary seiret imidlertid over de viktorianske kritikerne og skrev 74 romaner til - i samme genre.

Innkjøpt britisk tv-film
Originaltittel: Lady Audley's Sercret
I rollene: Neve McIntosh, Kenneth Cranham, Steven Macintosh, Juliette Caton
Regi: Betsan Morris Evans
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder
1.Neve McIntosh som Lucy Audley.
2.Amoralske Lucy lurer de fleste med sitt vakre ytre.
3.Det er mannens nevø Robert som Lucy egentlig er betatt av.
4.Lucy gifter seg med den 30 år eldre aristokraten Sir Michael.