Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. juni 2003 kl 18.30 Bak kulissene i Zoo

Romantikk og legebesøk

Punjab og mamma Ida i Zoo i København. (Foto: Birger Zwicky)
Punjab og mamma Ida i Zoo i København. (Foto: Birger Zwicky)
Mens hunnelefanten Coco har falt for hannen Chieng Mai og ønsker å fullbyrde forelskelsen, må den "lille" elefantungen Punjab opp på vekten. Det handler fortsatt mest om elefanter i denne danske serien, der vi følger livet i en dyrehage i København.

Hunnelefanten Coco er vanligvis litt redd for den store hannen Chieng Mai, men nå ser det ut til at lystene har tatt overhånd. Elefantparringer er en sjelden begivenhet i dyrehager, og i kveld får du se hvordan en elefantunge blir til.

En stor baby
Elefantungen Punjab har rukket å bli svært bortskjemt til tross for at han bare er en og en halv måned gammel, og nå er det på tide å veie den unge slukhalsen. Han er stor for alderen og spiser mye, og dyrepasserne vedder om hvor mye nykommeren i flokken veier. Noen tipper 150 kilo, som er gjennomsnittsvekten for elefanter på hans alder, men Punjab er allerede mye større.

Legesjekk
De tre elefantungene fra Thailand må gjennom en legesjekk i kveldens episode. En av dyrepasserne mener at han har sett ormeegg i avføringen, og i tillegg har en av elefantene problemer med det ene bakbeinet. En ormekur kan fjerne magetrøbbelet, men dyrlegen har problemer med å finne ut hva som er galt med det vonde bakbeinet.

Om "Bak kulissene i Zoo
I denne danske serien blir vi med kjent med dyrepassere og dyr i en dyrehage i København. I de tre første delene skal det handle mest om elefanter, men vi skal også hilse på orangutanger og gorillaer i løpet av serien.

Produsert av DR
Prosjektleder: Brit Faldbakken
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96