Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. april 2003 kl 19.45 Kompis

Gjeterhund til tjeneste

Trude Mostue og Asgeir Borgemoen setter fokuset på dyr i arbeid. (NRK-foto: Ole Kaland)
Trude Mostue og Asgeir Borgemoen setter fokuset på dyr i arbeid. (NRK-foto: Ole Kaland)
Border collien Moss har en travel hverdag. Han er gjeterhund og storkoser seg i jobben sin. Det morsomste han vet er å lystre matfar.

Trude og Asgeir har forflyttet seg tilbake til EKT i Oslo. Her er de omringet av geiter, men mest skal det dreie seg om gjeterhunder i dette programmet. Vi møter en travel representant av standen, Moss.

Moss kommer fra England og er trent opp der borte. Derfor lystrer han kun kommandoer på engelsk. Det er virkelig imponerende å se Moss i aksjon. Han er også en god kamerat for matfar Jon Sand når jobben er slutt.

I dette programmet får vi også lære mer om gnagere, møte en schæferhund med kløe i øret og bli med en ordentlig arbeidshest på jobb.

Om serien
Mens Trude Mostue er utdannet veterinær og allerede godt kjent fra sine BBC-serier som også er vist på NRK ("Veterinærene i praksis", "Veterinærene kommer", "Veterinærene i Afrika" og "Veterinærene i Det ville vesten"), har den tidligere barne-tv-helten Asgeir Borgemoen ("Fritt fram") sin erfaring med dyr fra oppvekst på gård. De to utfyller hverandre og har hver sin innfallsvinkel på aktuelle tema.

"Kompis" tar opp viktige emner knyttet til det å ha et kjæledyr, og Trude og Asgeir tar for seg alle tenkelige spørsmål når det gjelder våre firbente venner. EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo blir hovedsetet for programlederne.

I løpet av programserien følger vi nært en Berner sennen-tispe som venter valper. Utover høsten og vinteren ser vi hvordan det går med Menja og avkommet hennes, mens vi også får nyttige tips om hundeoppdrett.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram i samarbeid med Mastiff Media
Programledere: Asgeir Borgemoen og Trude Mostue
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364