Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 20. september 2005 kl 21.55 Lov og orden: New York

Dommerens assistent og elskerinne

Etterforskerne Robert Goren og Alex Eames i
Etterforskerne Robert Goren og Alex Eames i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
Dommer Dutch Blakemore har en vel ansett stilling i en av det amerikanske rettssystemets ankeinstanser. En dag kommer han ikke til morgenens rettsmøte. Han har snublet i noe, forskyldt eller uforskyldt.

Arnie Cox er håndverker og småforbryter på si. Akkurat nå er han ute på prøve med meldeplikt. En dag da han er hos sin kontakt på det lokale politikammeret, kommer navnet til rettsassistent Emily Trudeau opp. Arnie blir påtagelig urolig når navnet hennes nevnes.

Fru Blakemore og Emily
Emily Trudeau er dommer Dutch Blakemores rettsassistent, og ikke bare det, hun er også hans elskerinne. Hjemme hos dommer Blakemore er regelen den, at hver gang fruen i huset er på reise, flytter Emily inn. Det vet Arnie, for det er han som for tiden bytter ytterpanel på huset til Blakemore.

Da dommer Blakemore ikke dukker opp i tide for retten neste morgen, går alarmen. Først finner de Emily, livløs i en blodpøl på kjøkkenet hos Blakemore. Dommeren synes å være uskadd. Han er en opplagt hovedmistenkt i saken, men da etterforskerne Robert Goren og Alex Eames trår inn på scenen, oppdager de at ikke alt er hva det synes å være i denne saken.

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2001
Originaltittel: Law & Order, sesong 1
Kveldens episode: "Semi-professional"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57