Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 21. januar 2003 kl 17.15 Da Capo

Odd Grythe, Inger Lise og Åse Wentzel

Vidar Lønn-Arnesen, Inger Lise Rypdal og Gunvor Hals (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Vidar Lønn-Arnesen, Inger Lise Rypdal og Gunvor Hals (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Programmet fra arkivet denne gangen er fra november 1991, helt i begynnelsen av Da Capo-perioden som varte helt til lille julaften 2001. Gjestene var Odd Grythe, Inger Lise Rypdal og Åse Wentzel. Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen var programledere.

Programmet åpner med at Gunvor og Vidar leder henholdsvis damene og herrene i vekselsang i ”Billy Boy”. Inger Lise Rypdal forteller om hvordan hennes karriere begynte, om hvordan hun vant en amatørkonkurranse, ble oppdaget av Arve Sigvaldsen og hadde to store slagere med ”Vi to er ikke Romeo og Julie” og ”Fru Johnsen”. Inger Lise synger med Da Capo-orkestret ”En spennende dag for Josefine” og en nydelig versjon av ”Gråt ikke mer Argentina”, med norsk tekst av August Mauritzen. Åse Wentzel synger Vidar Sandbecks ”Gull og grønne skoger”, og forteller litt om livet som plateartist og gjenganger i Ønskekonserten.

Odd Grythe
Vi får et klipp fra programserien ”Husker du” med Ivar Ruste, som synger ”Var det en drøm” akkompagnert av komponisten, pianisten Reidar Thommesen. Odd Grythe er på plass i Da Capo-studio, og fortsetter sangen. Gunvor Hals prater med Odd Grythe om den populære programserien ”Husker du”. Vidar trekker opp et brev fra ”Ønskebrønnen”, og vi får et klipp fra underholdningsprogrammet ”På Direkten fra Melgården”, et program Odd Grythe ledet i 1966. Vi får se Wenche Myhre synge ”Bestefarsklokka” av Vidar Sandbeck.

Odd Grythe leser diktet ”Bestefar og lillegutt”, teksten til en vise av Gunnar Kaspersen, og Odd og Åse Wentzel synger duett i Alf Prøysens ”Mari du bedåre”. Odd Grythe døde i 1995.

Til slutt blir det allsang med ”Når lysene tennes der hjemme”, ”En liten gylden ring”, ”Minnenes melodi” og ”Høyt over fjellet”.

Egenprodusert underholdning fra 1991
Programledere Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Øivind Thue
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83