Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 21. mai 2000 kl 21.00 Mord etter boken

Mord etter boken (t)


NRK2 søndag 21. mai kl 21.00
Mord etter boken

Besettelse og drap

\"Fra det øyeblikk jeg kunne tenke rasjonelt, visste jeg at jeg kom til å drepe noen. Jeg erkjente trangen til å drepe.\" 24 år gamle Marcus Walwyn, korrekturleser i et forlag, kan ikke få denne åpningsreplikken i Helmut Kranzes manuskript ut av hodet. Kombinert med en besettelse for en ung kvinne, Karen, han tilfeldigvis treffer på toget, blir dette en eksplosiv blanding.

En av oppgavene Marcus har i forlaget er å skrive avslagsbrev til håpefulle forfattere. Men et manuskript, \"To be a Stalker\" - som løselig kan oversettes med \"å være en forfølger\" - fanger hans interesse. Marcus skriver til forfatteren Helmut Kranze for å bekrefte at forlaget har mottatt manuskriptet, og leser oppslukt videre.

Neste gang Marcus ser Karen, blir han irritert over at hun har en venninne, Sharon. I hans forvirrede sinn trenger hun ingen andre når hun har ham. Marcus følger etter Karen til kafeen hvor hun jobber som servitør. Marcus\' opprinnelige avstandsforelskelse i Karen er i ferd med å bli en besettelse. Han fotfølger henne og skriver ned alt han vet om henne.

Marcus mottar et brev fra Helmut Kranze. Han skriver han er glad for at manuskriptet er havnet hos Marcus. Marcus tar med manuskriptet hjem og leser det på sengen. Når moren vil vite hva det er han leser, forteller han henne at det er hans eget manuskript. Moren blir svært begeistret over å høre at sønnen har forfatterambisjoner.

Marcus blir Peter
Marcus oppsøker kafeen der Karen jobber og presenterer seg for henne som Peter. Venninnen Sharon forteller at han ikke bør ha for store forhåpninger siden Karen er forlovet med Darren. Marcus prøver å virke uberørt mens han betrakter Karen kysse Darren - men han har mord i tankene. I Helmut Kranzes manuskript finner han en \"oppskrift\" på hvordan han kan rydde alle sine rivaler - reelle og innbilte - av veien. Sharon, Karens venninne, er bare første offer.

\"Mord etter boken\" er basert på en roman av M.S. Power og tilrettelagt for fjernsyn av Gordon Hann.

NRK2 søndag kl 21.00

Bilde
En tilsynelatende veltilpasset ung mann, Marcus Walwyn (Gideon Turner), forvandles til en drapsmaskin etter å ha lest et upublisert manuskript i filmen \"Mord etter boken\".

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Storbritannia (1997)
Originaltittel: The Stalker\'s Apprentice
Regi: Marcus D. F. White
I rollene: Peter Davidson, James Bolam, Paula Wilcox, Gideon Turner og Natalie Walter
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41